Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Podeželski obrisi: Vsakdanjik Profils paysans: le quotidien

Raymond Depardon / Francija / 2005 / 83 min / francoščina

V nadaljevanju o gorskih kmetovalcih se ponovno srečamo z nekaterimi protagonisti iz prvega dela. Mladina se izseljuje v mestno okolje, podeželsko prebivalstvo se stara, nasledstvo tradicionalnega kmetijskega dela postaja resen problem. Depardon ne obsoja, temveč zgolj opazuje in prikazuje pristni podeželski vsakdanjik. Eden od kmetov denimo izjavi, da se je brez potrebne strasti vedno težje boriti z vsakdanjimi problemi. Odveč je poudarjati, da se večina teh preprostih ljudi v mestu nikoli ne bi znašla …

»Ti ljudje so izjemni. Film govori o strasti, strasti gorskih kmetovalcev, ki je pogosto spregledana, in o svobodi onkraj naših lastnih meja. Snemanje filma mi je razkrilo, kako težko je kmečko življenje, ter kako sta druga svetovna vojna in okupacija v naših očeh zaznamovali podeželsko prebivalstvo. Upam, da boste uživali v potovanju in čudovitih ljudeh, ki jih boste srečali.«
(Raymond Depardon)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Martin Eden Martin Eden

Pietro Marcello

ponedeljek, 20. 09. 2021 / 21:00 / Dvorana

Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca v Benetkah in nagrada Art kino mreže Slovenije na zadnjem Ljubljanskem filmskem festivalu.

Lucio Dalla in njegova pesem Italije Per Lucio

Pietro Marcello

torek, 21. 09. 2021 / 17:00 / Dvorana

Pietro Marcello (Martin Eden) se vrača k dokumentarnemu filmu z zgodbo o italijanskem kantavtorju Luciu Dalli. Skozi sproščeni pogovor dveh glasbenikovih prijateljev in s pomočjo svobodne uporabe množice arhivskih posnetkov režiser sestavi večplasten portret Italije v drugi polovici prejšnjega stoletja.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

torek, 21. 09. 2021 / 20:00 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.