Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Pod nadzorom Unter Kontrolle

Volker Sattel / Nemčija / 2011 / 98 min

Film o jedrskih elektrarnah in njihovi varnosti; malo za šalo, predvsem pa zares. Sattel se osredotoči na nemške in avstrijske nuklearke, se pogovarja s stroko, pobrska po zgodovinskem kontekstu in pride do spoznanja, da so nuklearke varne predvsem zato, ker se odgovorni zavedajo, da je povprečen človek v minuti sposoben zagrešiti tudi do deset napačnih kretenj ali potez …

»Razmišljal sem o filmu, ki bi spregovoril o jedrski energiji v Nemčiji. Leta 2000, ko je vladna koalicija socialnih demokratov in zelenih sprejela zakon o postopni odpravi jedrskih elektrarn, se je zdela jedrska doba končana. Navkljub zagotovilom, da so stari časi mimo, se prepiri o jedrski energiji nadaljujejo do danes. Zamislil sem si film, ki bi omogočil vpogled v jedrsko energijo onkraj togih medijskih razglabljanj. S panoramskim pregledom sem želel osvetliti zastrti svet jedrske industrije med nekdanjo utopijo in usedlinami današnjega časa.« (Volker Sattel)

Volker Sattel – filmografija (izbor)
040 (1999); Pocket Park (2001); Stadt des Lichts (2005); Ich begehre (2007; Der Adler ist fort (2010)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

112 Den skyldige

Gustav Möller

sreda, 26. 02. 2020 / 10:00 / Dvorana

Eden najbolj nagrajevanih prvencev lanskega leta; minimalističen danski krimič, kjer ima policist v napeti tekmi s časom na voljo le eno orodje: telefon.

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

sreda, 26. 02. 2020 / 16:00 / Mala dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Prekla Dilda

Kantemir Balagov

sreda, 26. 02. 2020 / 17:00 / Dvorana

Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada.