Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:20 (odpre se čez 04:25).

Pod nadzorom Unter Kontrolle

Volker Sattel / Nemčija / 2011 / 98 min

Film o jedrskih elektrarnah in njihovi varnosti; malo za šalo, predvsem pa zares. Sattel se osredotoči na nemške in avstrijske nuklearke, se pogovarja s stroko, pobrska po zgodovinskem kontekstu in pride do spoznanja, da so nuklearke varne predvsem zato, ker se odgovorni zavedajo, da je povprečen človek v minuti sposoben zagrešiti tudi do deset napačnih kretenj ali potez …

»Razmišljal sem o filmu, ki bi spregovoril o jedrski energiji v Nemčiji. Leta 2000, ko je vladna koalicija socialnih demokratov in zelenih sprejela zakon o postopni odpravi jedrskih elektrarn, se je zdela jedrska doba končana. Navkljub zagotovilom, da so stari časi mimo, se prepiri o jedrski energiji nadaljujejo do danes. Zamislil sem si film, ki bi omogočil vpogled v jedrsko energijo onkraj togih medijskih razglabljanj. S panoramskim pregledom sem želel osvetliti zastrti svet jedrske industrije med nekdanjo utopijo in usedlinami današnjega časa.« (Volker Sattel)

Volker Sattel – filmografija (izbor)
040 (1999); Pocket Park (2001); Stadt des Lichts (2005); Ich begehre (2007; Der Adler ist fort (2010)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Predpremiere

Izdajalec Il Traditore

Marco Bellocchio

petek, 15. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodnja osemdeseta. Med sicilijanskimi mafijskimi šefi divja vojna za nadzor nad trgovino s heroinom. Iz skrivališča v Braziliji mafijec Tommaso Buscetta opazuje, kako doma pobijajo njegove sorodnike, vedoč, da bo sam morda naslednji. Ko ga brazilska policija aretira in pošlje v Italijo, Buscetta sprejme odločitev, ki bo za vedno spremenila zgodovino mafije: srečal se bo s sodnikom Giovannijem Falconejem in prelomil prisego, ki jo je dal cosi nostri.

LIFFe / Kralji in kraljice

Gospodov glas Az Úr hangja

György Pálfi

petek, 15. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Priznani madžarski režiser György Pálfi (Taksidermija) je za distopični celovečerec o temačni zgodovini neke družine našel navdih v istoimenskem kultnem romanu Stanislava Lema.

LIFFe / Predpremiere

Mleko Héraðið

Grímur Hákonarson

petek, 15. 11. 2019 / 17:30 / Dvorana

Zgodba o preprosti kmečki ženski, ki se zoperstavi krivicam in neenakopravnosti v prevladujoče moškem svetu, je tiha himna ženskemu pogumu, ki jo prevevata značilni islandska preprostost in iskrenost.