Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 10:38).

Pod nadzorom Unter Kontrolle

Volker Sattel / Nemčija / 2011 / 98 min

Film o jedrskih elektrarnah in njihovi varnosti; malo za šalo, predvsem pa zares. Sattel se osredotoči na nemške in avstrijske nuklearke, se pogovarja s stroko, pobrska po zgodovinskem kontekstu in pride do spoznanja, da so nuklearke varne predvsem zato, ker se odgovorni zavedajo, da je povprečen človek v minuti sposoben zagrešiti tudi do deset napačnih kretenj ali potez …

»Razmišljal sem o filmu, ki bi spregovoril o jedrski energiji v Nemčiji. Leta 2000, ko je vladna koalicija socialnih demokratov in zelenih sprejela zakon o postopni odpravi jedrskih elektrarn, se je zdela jedrska doba končana. Navkljub zagotovilom, da so stari časi mimo, se prepiri o jedrski energiji nadaljujejo do danes. Zamislil sem si film, ki bi omogočil vpogled v jedrsko energijo onkraj togih medijskih razglabljanj. S panoramskim pregledom sem želel osvetliti zastrti svet jedrske industrije med nekdanjo utopijo in usedlinami današnjega časa.« (Volker Sattel)

Volker Sattel – filmografija (izbor)
040 (1999); Pocket Park (2001); Stadt des Lichts (2005); Ich begehre (2007; Der Adler ist fort (2010)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

petek, 24. 09. 2021 / 16:00 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

petek, 24. 09. 2021 / 16:30 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.

Oče The Father

Florian Zeller

petek, 24. 09. 2021 / 18:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.