Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odprto še 05:40, tel: 01 239 22 17).

Počitnice brez staršev Una semana solos

Celina Murga / Argentina / 2007 / 110 min / španščina

Zadržana socialna študija otroštva, permisivne vzgoje in družbene razslojenosti v sodobni Argentini, ki se bolj kot na zgodbo osredotoča na opazovanje razgibanosti medosebnih odnosov.

režija Celina Murga, scenarij Celina Murga, Juan Villegas, fotografija Marcelo Lavintman, glasba Inés Gamarci, Martín Salas, igrajo Natalia Gomez Alarcon (Esther), Lucas Del Bo (Facundo), Gastón Luparo (Fernando), Magdalena Capobianco (Maria), Ramiro Saludas (Rodrigo), Eleonora Capobianco, Federico Peña, Manuel Aparicio, Mateo Braun, Ignacio Giménez, Natalia Gómez Aarcón

festivali, nagrade Solun/Thessaloniki (najboljši režiser), Cartagena 2009

IMDb Uradna stran

Film je zgodba o skupini otrok, starih od 7 do 14 let, ki pripadajo argentinskemu višjemu družbenemu sloju in živijo zaprti v ograjenih varovanih soseskah, ločenih od preostale družbe. Medtem ko so njihovi starši na počitnicah, se, prepuščeni samim sebi in ležernemu brezdelju, kratkočasijo po svoje in vnašajo nekaj kaosa v udobje svoje prostovoljne ječe. V nekem trenutku pa v sosesko vstopi nov obraz: brat družinske služkinje, deček z druge strani ograje. Kako se otroci spopadejo z vdorom iz sveta, ki ga pravzaprav sploh ne poznajo?

»Gre za zgodbo, ki načenja vprašanja, kako določen razred argentinske družbe vzgaja nove generacije. Film si prizadeva prikazati ta razred z vidika otrok. S tem želim osvetlili določeno družbeno problematiko moje države: veliko družbeno razlikovanje, a z drugačnega gledišča, ki do sedaj še ni bilo dosti raziskano.«
(Celina Murga)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

TÁR TÁR

Todd Field

četrtek, 09. 02. 2023 / 14:30 / Dvorana

Todd Field (V pasti, Mali otroci) raziskuje teme moči in slave ter zastavlja večno vprašanje, ali lahko umetnost ločimo od umetnika. Cate Blanchett je za vlogo genialne in brezobzirne dirigentke na vrhuncu kariere zasluženo prejela zlati globus in nagrado za najboljšo igralko v Benetkah. Šest nominacij za oskarja, med drugim za najboljšo glavno igralko, film in režijo!

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

četrtek, 09. 02. 2023 / 17:45 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Razprodano

MRI R.M.N.

Cristian Mungiu

četrtek, 09. 02. 2023 / 20:00 / Dvorana

Film, postavljen v multietnično transilvansko vas, raziskuje, kako se človek sooča z neznanim v kriznih časih. Prvak romunskega novega vala Cristian Mungiu (4 meseci, 3 tedni in 2 dneva, Matura) je svoj peti celovečerec premierno predstavil na festivalu v Cannesu.