Danes je blagajna odprta od 14:45 do 21:00 (odpre se čez 08:25).

Počitnice brez staršev Una semana solos

Celina Murga / Argentina / 2007 / 110 min / španščina

Zadržana socialna študija otroštva, permisivne vzgoje in družbene razslojenosti v sodobni Argentini, ki se bolj kot na zgodbo osredotoča na opazovanje razgibanosti medosebnih odnosov.

režija Celina Murga, scenarij Celina Murga, Juan Villegas, fotografija Marcelo Lavintman, glasba Inés Gamarci, Martín Salas, igrajo Natalia Gomez Alarcon (Esther), Lucas Del Bo (Facundo), Gastón Luparo (Fernando), Magdalena Capobianco (Maria), Ramiro Saludas (Rodrigo), Eleonora Capobianco, Federico Peña, Manuel Aparicio, Mateo Braun, Ignacio Giménez, Natalia Gómez Aarcón

festivali, nagrade Solun/Thessaloniki (najboljši režiser), Cartagena 2009

IMDb Uradna stran

Film je zgodba o skupini otrok, starih od 7 do 14 let, ki pripadajo argentinskemu višjemu družbenemu sloju in živijo zaprti v ograjenih varovanih soseskah, ločenih od preostale družbe. Medtem ko so njihovi starši na počitnicah, se, prepuščeni samim sebi in ležernemu brezdelju, kratkočasijo po svoje in vnašajo nekaj kaosa v udobje svoje prostovoljne ječe. V nekem trenutku pa v sosesko vstopi nov obraz: brat družinske služkinje, deček z druge strani ograje. Kako se otroci spopadejo z vdorom iz sveta, ki ga pravzaprav sploh ne poznajo?

»Gre za zgodbo, ki načenja vprašanja, kako določen razred argentinske družbe vzgaja nove generacije. Film si prizadeva prikazati ta razred z vidika otrok. S tem želim osvetlili določeno družbeno problematiko moje države: veliko družbeno razlikovanje, a z drugačnega gledišča, ki do sedaj še ni bilo dosti raziskano.«
(Celina Murga)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prekla Dilda

Kantemir Balagov

četrtek, 27. 02. 2020 / 15:45 / Dvorana

Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada.

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

četrtek, 27. 02. 2020 / 17:30 / Mala dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Dodatna projekcija

Judy Judy

Rupert Goold

četrtek, 27. 02. 2020 / 18:30 / Dvorana

Pozimi leta 1968 Judy Garland prispe v London, da bi nastopila na seriji razprodanih koncertov v klubu The Talk of the Town. Od njenega nastopa v Čarovniku iz Oza, ki jo je izstrelil med največje zvezde šovbiznisa, je minilo že trideset let … Upodobitev legendarne igralke in pevke je Renée Zellweger poleg kritiške hvale prinesla zlati globus in oskarja za glavno žensko vlogo.