Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:30 (odpre se čez 10:07).

Pobesneli bivol Jallikattu

Lijo Jose Pellissery / Indija / 2019 / 95 min / malajalščina

Drzni indijski režiser Lijo Jose Pellisery ponuja eksplozivno zgodbo o pobeglem bivolu, ki v zakotni vasici povzroči vsesplošni kaos in blaznost ekstatičnega nasilja.

režija Lijo Jose Pellissery, scenarij Hareesh, R. Jayakumar, fotografija/cinematographyGirish Gangadharan, glasba Prashant Pillai, montaža Deepu Joseph, igrajo Anthony Varghese (Antony), Chemban Vinod Jose (Kaalan Varkey), Sabumon Abdusamad (Kuttachan), Santhy Balachandran (Sophie), Jaffar Idukki (Kuriachan)

festivali, nagrade Toronto 2020, Montreal 2019, Rotterdam 2020

Kalan je mesar, ki prebivalce majhne indijske naselbine oskrbuje s svežim mesom. A nekega dne rutinski zakol bivola povzroči pravi preplah, saj žival ponori in pobegne ter začne pustošiti po vasi. Ko se policijska intervencija in najeti lovec na živali ne izkažeta za najbolj učinkovita, vzamejo vaščani zadeve v svoje roke. Nedolžen lov na žival se spremeni v krvavi obračun pod vodstvom lokalcev, ki želijo zmešnjavo izrabiti za poravnavo starih računov …

»Ne želimo posredovati političnega sporočila ali politične alegorije o dogajanju okoli nas. Film vidim kot človeško zgodbo, zaplet z univerzalno temo. Nič nimam proti, če si ljudje iz videnega ustvarjajo določene predstave, vendar si jim ne prizadevam vsiljevati idej. /…/ Želim si samo ustvarjati filme. Nočem se vpletati v razprave, ki mi ne bi dopuščale snemanja. Moje delo je ustvarjanje. Sporočila ni treba izpostaviti, podaš takšnega, ki se ponuja samo po sebi.« (Lijo Jose Pellissery)

Lijo Jose Pellissery
Rojen leta 1979 v Chalakudyju, Indija. Kljub študiju poslovnih znanosti se je brez formalne filmske izobrazbe posvetil filmu ter se uveljavil kot režiser, igralec in producent. Danes velja za enega najvplivnejših ustvarjalcev indijske kinematografije. Njegova dela zaznamujejo nelinearno pripovedovanje zgodb, estetiziranje nasilja in dolgi prizori.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Svetovni jagodni izbor III (2021) Svetovni jagodni izbor III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 16:30 / Dvorana

Tekmovalni program III (2021) Tekmovalni program III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 19:00 / Dvorana

Maad, moje sonce My Sunny Maad

Michaela Pavlátová

četrtek, 02. 12. 2021 / 21:30 / Dvorana

Ko se Herra, ki je Čehinja, zaljubi v Nazirja, ki je Afganistanec, nima prav nobene predstave o tem, kakšno življenje jo čaka v posttalibskem Afganistanu in v kakšno družino prihaja.