Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).

Pobeg iz New Yorka Escape From New York

John Carpenter / ZDA / 1981 / 99 min / angleščina

Carpenterjev kultni futuristični akcioner. Urbani komando Snake Plissken, ikonični enooki antijunak, na svoji prvi misiji. Legendarna zasedba Kurt Russell, Lee Van Cleef, Ernest Borgnine, Donald Pleasence, Isaac Hayes, Harry Dean Stanton … Kaj bi si sploh še lahko želeli?

režija John Carpenter, scenarij John Carpenter, Nick Castle, fotografija Dean Cundey, Jim Lucas, montaža Todd Ramsay, glasba John Carpenter, Alan Howarth, igrajo Kurt Russell, Lee Van Cleef, Ernest Borgnine, Donald Pleasence, Isaac Hayes, Harry Dean Stanton, Adrienne Barbeau, produkcija Larry Franco, Debra Hill

IMDb

zgodba
Piše se leto 1997. Nasilje in kriminal sta opustošila Združene države in spremenila Manhattan v strogo varovan orjaški zapor, po katerem romajo najhujši zločinci in izprijenci vseh vrst. Ko vanj strmoglavi letalo ameriškega predsednika, ga lahko reši samo en mož: nekdanji specialec in vojni heroj, zdaj notorični zločinec Snake Plissken. Toda čas se izteka. V Snakovem vratu tiktaka tempirana bomba, ki bo eksplodirala čez natanko 24 ur.

Carpenterjev kultni futuristični akcioner. Urbani komando Snake Plissken, ikonični enooki antijunak, na svoji prvi misiji. Legendarna zasedba Kurt Russell, Lee Van Cleef, Ernest Borgnine, Donald Pleasence, Isaac Hayes, Harry Dean Stanton … Kaj bi si sploh še lahko želeli?

kritike
»Pobeg iz New Yorka, ki začne danes igrati v Loew’s State Theatre in drugih kinih, je Carpenterjev daleč najbolj ambiciozen in razburljiv film doslej. /…/ Film, ki se odvija v ne preveč oddaljeni prihodnosti leta 1997, je kot izkrivljena vizija vsakdanjih urbanih težav tako učinkovit, da deluje kot nekakšen halucinanten časopisni uvodnik. Malce celo spominja na Alphaville, če ga ne bi posnel Jean-Luc Godard, ampak Federico Fellini v še posebej bizarnem razpoloženju. /…/ To je neolepšano povedana neverjetna zgodba in eden najboljših filmov pobega (in eskapizma) letošnje sezone.«
– Vincent Canby, The New York Times

»Mračen in nevaren.«
Newsweek

»Veličastno zabaven.«
Tyler Morning Telegraph

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Mala mama Petite maman

Céline Sciamma

sreda, 05. 10. 2022 / 13:00 / Dvorana

Céline Sciamma je po Portretu mladenke v ognju ustvarila mojstrsko miniaturo o žalovanju, spominu ter skrivnostnih vezeh med materami in hčerami.

Posrednik Broker

Hirokazu Koreeda

sreda, 05. 10. 2022 / 15:00 / Dvorana

Topel in ganljiv film ceste o petih ljudeh, ki se odpravijo na nenavadno popotovanje, ko jih po naključju združi zapuščeni otrok. Prvi korejski film Hirokaza Koreede (Tatiči) je Song Kang-hoju, zvezdniku Parazita, prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

sreda, 05. 10. 2022 / 17:45 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.