Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Pesmi Zemlje Fedrelandet

Margreth Olin / Norveška / 2023 / 90 min / norveščina

Margreth Olin prikazuje rodno Norveško skozi oči petinosemdesetletnega očeta. Z meditativno naracijo ter osupljivimi posnetki pokrajine in njenih zvokov poetično opisuje harmonično sožitje človeka in narave.

København 2023 CPH:DOX 

Norveška v vsej svoji neokrnjeni lepoti. Nepozabno popotovanje po dolini Oldedalen v Nordjordu, kjer so nekdaj prebivali režiserkin danes 85-letni oče in njegovi predniki. Gorska pokrajina z na videz brezčasnimi ledeniki priča o neukrotljivih in prvinskih silah zemlje, ki jo vedno znova oblikujejo. Pokrajina, v kateri so ljudje živeli v sožitju z naravo, tudi ko je ta pokazala svoj najbolj neprijazni obraz. Človeška ljubezen in zvestoba, ki pričata, da se nobena stvar na tem svetu – tudi najbolj trdna gora – ne more upreti nenehnemu spreminjanju, temu večnemu gonilu življenja.

»Kot otrok sem bila v določenem smislu očkova punčka, medtem ko je bila sestra mamina. Mama je bila zelo dobra pripovedovalka zgodb, kar je bilo prečudovito. Vendar me je oče nenehno vodil ven, v naravo. Pripeljal me je na ledenik in vprašal – slišiš? In med opazovanjem jezera povprašal – si že kdaj videla takšno barvo? Prepričana sem, da je odraščanje v stiku z naravo obogatilo mojo domišljijo in ustvarjalnost. Odločilno je bilo pri oblikovanje osebe, kakršna sem danes. Šele ob odselitvi sem spoznala, kako naša okolica odseva človekov notranji prostor.« (Margreth Olin)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«