Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 11:51).

Pesem ptic El cant dels ocells

Albert Serra / Španija / 2008 / 98 min / hebrejščina

Vizualno osupljiva, vsebinsko pogumna interpretacija zgodbe o treh kraljih, posneta v nezemeljski črno-beli tehniki. Film je bil posnet le z naravno svetlobo in z neprofesionalnimi igralci v edinstvenih pokrajinah Islandije in Kanarskih otokov.

Trije kralji se odpravijo iskat pravkar rojenega Mesijo. Prebijajo se skozi gorato, skalnato pokrajino, kjer se bojujejo z močnimi vetrovi. Zvezda, ki bi jih morala voditi do cilja, pa se skriva za debelo plastjo oblakov. Na poti se neprestano prerekajo o tem, kako nadaljevati. Pozneje vidimo Jožefa in Marijo, zdolgočasena v jaslih. Marija bi se raje igrala z živalmi kot pa skrbela za malega Jezusa.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

četrtek, 30. 05. 2024 / 18:00 / Dvorana

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.

Samsara Samsara

Lois Patiño

četrtek, 30. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 31. 05. 2024 / 15:45 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.