Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Paradiž: Ljubezen Paradies: Liebe

Ulrich Seidl / Avstrija, Nemčija, Francija / 2012 / 120 min

Prvi film trilogije s skupnim naslovom Paradiž avstrijskega režiserja Ulricha Seidla ponudi provokativen pogled na razmerje med Evropo in Afriko.

režija Ulrich Seidl, scenarij Ulrich Seidl, Veronika Franz, fotografija Edward Lachman, Wolfgang Thaler, glasba Gerrit Wunder, montaža Christof Schertenleib, igrajo Margarete Tiesel (Teresa), Peter Kazungu (Munga), Inge Maux (Teresina prijateljica), Dunja Sowinetz (turistka), Helen Brugat, Gabriel Mwarua (Gabriel), Carlos Mkutano (Salama)

festivali, nagrade Cannes 2012, Karlovi Vari 2012

IMDb

Prvi film trilogije s skupnim naslovom Paradiž avstrijskega režiserja Ulricha Seidla ponudi provokativen pogled na razmerje med Evropo in Afriko.

Na plažah Kenije jih kličejo “Sugar Mamas”: bogate ženske iz Evrope v zrelih letih, ki iščejo spolne storitve pri mladih, revnih Afričanih. Teresa, 50-letna Avstrijka, je ena teh spolnih turistk, ki se na črno celino prvič odpravi na vznemirljivo pustolovščino. V iskanju »prave ljubezni« na idiličnih kenijskih plažah začne spoznavati obe plati zgodbe, tisto čustveno, ki jo vodi od veselja k razočaranju, a tudi tisto materialno, v kateri zaradi (de)bele denarnice in (de)bele polti uvidi svojo nadrejenost proti revnim domačinom. Vprašanje je le, kako daleč je v tem položaju rasne nadrejenosti pripravljena iti v izživljanju svojih spolnih sanjarij.

»Paradiž je obljuba trajne sreče, beseda številnim pričara željo po soncu, morju, svobodi, ljubezni in spolnosti, je tudi pojem, ki ga vsesplošno zlorablja turistična industrija. Naslov torej zaobjema vse tri zgodbe filma, saj se v njih tri ženske odločijo izpolniti svoje neizživete sanje in hrepenenje.« (Ulrich Seidl)

Ulrich Seidl
Rojen leta 1952 na Dunaju. Eden najvidnejših evropskih filmskih avtorjev. V značilni kombinaciji humorja in ostrega družbenega komentarja je posnel filme, kot so Živalska ljubezen, Pasji dnevi in Uvoz/Izvoz. Od leta 2003 snema pod lastno produkcijsko hišo Ulrich Seidl Filmproduktion, po končanju trilogije Paradiž pa bo izdal še dokumentarni film V kleti, v katerem bo raziskoval odnos Avstrijcev do kletí.

filmografija (izbor)
1990 Good News: Von Kolporteuren, toten Hunden und anderen Wienern (Good News) (dokumentarni/documentary)
1992 Mit Verlust ist zu rechnen (Losses to Be Expected) (dokumentarni/documentary)
1994 Die letzten Männer (Last Real Men) (dokumentarni/documentary)
1996 Tierische Liebe (Animal Love/Živalska ljubezen) (dokumentarni/documentary)
1997 Der Busenfreund (The Bosom Friend) (TV-dokumentarni/TV documentary)
1998 Models
2001 Hundstage (Dog Days/Pasji dnevi)
2003 Jesus, Du weisst (Jesus, You Know/Jezus, ti veš) (dokumentarni/documentary)
2007 Import/Export (Uvoz/Izvoz)
2012 Paradies: Liebe (Paradise: Love/Paradiž: Ljubezen)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Lucio Dalla in njegova pesem Italije Per Lucio

Pietro Marcello

torek, 21. 09. 2021 / 17:00 / Dvorana

Pietro Marcello (Martin Eden) se vrača k dokumentarnemu filmu z zgodbo o italijanskem kantavtorju Luciu Dalli. Skozi sproščeni pogovor dveh glasbenikovih prijateljev in s pomočjo svobodne uporabe množice arhivskih posnetkov režiser sestavi večplasten portret Italije v drugi polovici prejšnjega stoletja.

Martin Eden Martin Eden

Pietro Marcello

torek, 21. 09. 2021 / 19:30 / Dvorana

Avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici, postane v rokah italijanskega režiserja Pietra Marcella strastno filmsko popotovanje skozi nemirno dvajseto stoletje. Nagrada za najboljšega igralca v Benetkah in nagrada Art kino mreže Slovenije na zadnjem Ljubljanskem filmskem festivalu.

Zakaj skačem The Reason I Jump

Jerry Rothwell

torek, 21. 09. 2021 / 20:00 / Mala dvorana

Film, posnet po knjižni uspešnici negovorečega avtističnega dečka, je senzorično filmsko popotovanje po neznanem svetu. Dokumentarec, ki nam odpre oči in zruši naše predstave o avtizmu.