Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 01:32, tel: 01 239 22 17).

Pamfir Pamfir

Dmitro Suholitki-Sobčuk / Ukrajina, Čile, Luksemburg, Nemčija, Poljska, Francija / 2022 / 106 min / ukrajinščina

Igrani prvenec ukrajinskega režiserja je impresivna družinska drama, ki združuje elemente kriminalke in mističnega ljudskega izročila.

režija Dmitro Suholitki-Sobčuk, scenarij Dmitro Suholitki-Sobčuk, fotografija Nikita Kuzmenko, montaža Nikodem Čabior, igrajo Oleksandr Jacentjuk (Pamfir), Stanislav Potjak (Nazar), Solomija Kirilova (Olena), Olena Hohlatkina (mama/mother), Miroslav Makovijčuk (oče/father), Ivan Šaran (brat/brother), producenti Aleksandra Kostina, Jane Jacuta, Laura Briand, Bogna Szewczyk, Klaudia Smieja-Rostworowska, Giancarlo Nasi, produkcija Bosonfilm

festivali, nagrade Cannes 2022 – Štirinajst dni režiserjev

IMDb

Po nekajmesečni odsotnosti zaradi dela se Pamfir, zgleden mož in oče, vrne k družini. V obmejni vasici na zahodu Ukrajine ga vsi poznajo, še posebej pod vzdevkom »Kamen«, ki ga je podedoval po svojem dedu, lokalnem prekupčevalcu. A priložnosti za veselje ob snidenju na predvečer tradicionalnega karnevala ni veliko, saj njegov edinec zaneti požar v molilnici. To dejanje sproži niz dogodkov, ki Pamfirja prisilijo, da se sooči s preteklostjo in spopade s posledicami. To pomeni, da se mora (ponovno) lotiti tveganega posla, povezanega s kriminalom.

»Skozi Pamfirjevo zgodbo sem želel obravnavati vprašanje ukrajinske emigracije in prepada, ki ločuje Ukrajino od Evropske unije. Vendar sem hkrati želel povedati zgodbo o običajnem človeku, pritiranem v brezup. Človeku, ki ob prizadevanju po ohranitvi svojega idealnega sveta prekrši celo vrsto etičnih norm in človeških zakonov v želji – za vsako ceno – sinu zagotoviti boljšo prihodnost. Je zgodba o poštenem človeku, ki se sprevrže v zver. Je pa tudi zgodba o ljubezni, ki je lahko nežna in kruta obenem.«
– Dmitro Suholitki-Sobčuk

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Razprodano

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 23. 06. 2024 / 18:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Dvakrat Almodóvar Dvakrat Almodóvar

Pedro Almodóvar

nedelja, 23. 06. 2024 / 19:00 / Dvorana

Človeški glas, 2020; Čuden način življenja, 2023

Zadnjič

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

ponedeljek, 24. 06. 2024 / 17:10 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.