Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:45 (odpre se čez 02:29).

Pamfir Pamfir

Dmitro Suholitki-Sobčuk / Ukrajina, Čile, Luksemburg, Nemčija, Poljska, Francija / 2022 / 106 min / ukrajinščina

Igrani prvenec ukrajinskega režiserja je impresivna družinska drama, ki združuje elemente kriminalke in mističnega ljudskega izročila.

režija Dmitro Suholitki-Sobčuk, scenarij Dmitro Suholitki-Sobčuk, fotografija Nikita Kuzmenko, montaža Nikodem Čabior, igrajo Oleksandr Jacentjuk (Pamfir), Stanislav Potjak (Nazar), Solomija Kirilova (Olena), Olena Hohlatkina (mama/mother), Miroslav Makovijčuk (oče/father), Ivan Šaran (brat/brother), producenti Aleksandra Kostina, Jane Jacuta, Laura Briand, Bogna Szewczyk, Klaudia Smieja-Rostworowska, Giancarlo Nasi, produkcija Bosonfilm

festivali, nagrade Cannes 2022 – Štirinajst dni režiserjev

IMDb

Po nekajmesečni odsotnosti zaradi dela se Pamfir, zgleden mož in oče, vrne k družini. V obmejni vasici na zahodu Ukrajine ga vsi poznajo, še posebej pod vzdevkom »Kamen«, ki ga je podedoval po svojem dedu, lokalnem prekupčevalcu. A priložnosti za veselje ob snidenju na predvečer tradicionalnega karnevala ni veliko, saj njegov edinec zaneti požar v molilnici. To dejanje sproži niz dogodkov, ki Pamfirja prisilijo, da se sooči s preteklostjo in spopade s posledicami. To pomeni, da se mora (ponovno) lotiti tveganega posla, povezanega s kriminalom.

»Skozi Pamfirjevo zgodbo sem želel obravnavati vprašanje ukrajinske emigracije in prepada, ki ločuje Ukrajino od Evropske unije. Vendar sem hkrati želel povedati zgodbo o običajnem človeku, pritiranem v brezup. Človeku, ki ob prizadevanju po ohranitvi svojega idealnega sveta prekrši celo vrsto etičnih norm in človeških zakonov v želji – za vsako ceno – sinu zagotoviti boljšo prihodnost. Je zgodba o poštenem človeku, ki se sprevrže v zver. Je pa tudi zgodba o ljubezni, ki je lahko nežna in kruta obenem.«
– Dmitro Suholitki-Sobčuk

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ptičje prigode Ptičje prigode

razno

sobota, 04. 02. 2023 / 10:00 / Dvorana

Ptice glasno čivkajo, štrk bo prvič poletel, žolna lovi hrošča, mali ptičici pa nagaja lisica. Likovno in vsebinsko raznolike ptičje prigode za najmlajše, v pozdrav gregorjevemu in pomladi.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sobota, 04. 02. 2023 / 11:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!

Korzet Corsage

Marie Kreutzer

sobota, 04. 02. 2023 / 14:00 / Dvorana

Režiserka Marie Kreutzer in igralka Vicky Krieps radikalno obračunata z romantičnim mitom o priljubljeni avstrijski cesarici ter »Sisi« oživita kot izrazito sodobno žensko, ki se skuša izviti iz prisilnega jopiča družbenih pričakovanj. Nagrada za najboljšo žensko vlogo v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.