Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (za danes zaprto).
Animateka 2013

Otvoritev festivala z otvoritveno premiero: Trgovinica za samomore Le Magasin des suicides

Patrice Leconte / Francija, Kanada, Belgija / 2012 / 79 min / francoščina

režija: Patrice Leconte, scenarij: Patrice Leconte, adapted from the book by Jean Teulé, likovna podoba in animacija: Régis Vidal, Florian Thouret, montaža: Rodolphe Ploquin, glasba: Etienne Perruchon, glasovi: Bernard Alane, Isabelle Spade, Kacey Mottet Klein, Isabelle Giami, Laurent Gendron, produkcija: Gilles Podesta (Diabolo Films), Thomas Langmann (La Petite Reine), Michèle & Laurent Pétin (ARP), André Rouleau (Caramel Films), Sébastian Delloye (Entre Chien et Loup), distribucija v Sloveniji: Demiurg

Trgovinica za samomore  (Le Magasin des suicides) 
Francija, Belgija, Kanada, 2012, DCP, 79′, v francoskem jeziku s slovenskimi podnapisi

Predstavljajte si trgovino, ki že več generacij prodaja vse potrebno za popoln samomor. Družinski posel cveti v vsej svoji žalostni bedi, dokler se nekega dne ne sreča z resničnim veseljem do življenja v podobi lastnikovega mlajšega sina Alana. Kaj se bo zgodilo s Trgovinico za samomore vpričo Alanove neustavljive dobre volje, optimizma in trdnega namena, da strankam nariše nasmeh na obraz?

Film je ustvarjen po predlogi istoimenskega romana Jeana Teuléja. Režiser Patrice Leconte je o priredbi povedal:

Pri scenariju sem si privoščil toliko svobode, da sem se bal, kako osupel ali celo užaljen bo Jean Teulé. Ko ga je prebral, me je poklical in rekel: »Zelo mi je všeč, ker je popolnoma drugačen, vseeno pa v njem najdem vse, kar sem napisal. Ta film bo toliko tvoj kot moj, kot če bi ga napisala oba.« Tako sem dobil potrditev, da knjige Jeana Teuléja nisem samo ilustriral, pač pa sem jo priredil in posvojil.

 

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zadnjič

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

četrtek, 23. 05. 2024 / 19:45 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 24. 05. 2024 / 17:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.