Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 46 minut, tel: 01 239 22 17).
Animateka 2013

Otvoritev festivala z otvoritveno premiero: Trgovinica za samomore Le Magasin des suicides

Patrice Leconte / Francija, Kanada, Belgija / 2012 / 79 min / francoščina

režija: Patrice Leconte, scenarij: Patrice Leconte, adapted from the book by Jean Teulé, likovna podoba in animacija: Régis Vidal, Florian Thouret, montaža: Rodolphe Ploquin, glasba: Etienne Perruchon, glasovi: Bernard Alane, Isabelle Spade, Kacey Mottet Klein, Isabelle Giami, Laurent Gendron, produkcija: Gilles Podesta (Diabolo Films), Thomas Langmann (La Petite Reine), Michèle & Laurent Pétin (ARP), André Rouleau (Caramel Films), Sébastian Delloye (Entre Chien et Loup), distribucija v Sloveniji: Demiurg

Trgovinica za samomore  (Le Magasin des suicides) 
Francija, Belgija, Kanada, 2012, DCP, 79′, v francoskem jeziku s slovenskimi podnapisi

Predstavljajte si trgovino, ki že več generacij prodaja vse potrebno za popoln samomor. Družinski posel cveti v vsej svoji žalostni bedi, dokler se nekega dne ne sreča z resničnim veseljem do življenja v podobi lastnikovega mlajšega sina Alana. Kaj se bo zgodilo s Trgovinico za samomore vpričo Alanove neustavljive dobre volje, optimizma in trdnega namena, da strankam nariše nasmeh na obraz?

Film je ustvarjen po predlogi istoimenskega romana Jeana Teuléja. Režiser Patrice Leconte je o priredbi povedal:

Pri scenariju sem si privoščil toliko svobode, da sem se bal, kako osupel ali celo užaljen bo Jean Teulé. Ko ga je prebral, me je poklical in rekel: »Zelo mi je všeč, ker je popolnoma drugačen, vseeno pa v njem najdem vse, kar sem napisal. Ta film bo toliko tvoj kot moj, kot če bi ga napisala oba.« Tako sem dobil potrditev, da knjige Jeana Teuléja nisem samo ilustriral, pač pa sem jo priredil in posvojil.

 

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tri nadstropja Tre piani

Nanni Moretti

torek, 26. 10. 2021 / 20:00 / Dvorana

Nanni Moretti se v razburkani pripovedi o treh družinah, živečih v isti zgradbi, dotakne tem, kot so krivda in pravica, starševska odgovornost ter neizbrisne posledice naših odločitev.

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

torek, 26. 10. 2021 / 21:00 / Mala dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sreda, 27. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.