Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 01:57, tel: 01 239 22 17).

Otrok riba El niño pez

Lucía Puenzo / Argentina, Španija, Francija / 2009 / 96 min / španščina, guarani

Zaljubljeni dekleti golta brzeč vrtinec dogodkov, ki obsegajo krajo, umor in zapor. Argentinski Thelma in Louise, posnet po režiserkinem lastnem romanu.

režija Lucia Puenzo, scenarij Lucía Puenzo, fotografija Rolo Pulpeiro, glasba Andrés Goldstein, Daniel Tarrab, Laura Zisman, igrajo Inés Efron (Lala), Mariela Vitale (Guayi), Pep Munné (Brönté), Arnaldo André (Sócrates Espina), Carlos Bardem (Pulido), Diego Velázquez, Sandra Guida, Julián Doregger, Ailín Salas, Paloma Contreras, Darío Valenzuela, Jerónimo Perassolo

festivali, nagrade Malaga 2009 (najboljša fotografija, posebna nagrada žirije), Berlin 2009, Tribeca 2009

IMDb Uradna stran

Lala živi v eni najbogatejših četrti v Buenos Airesu in je do ušes zaljubljena v Guayi, enaindvajsetletno Paragvajko, ki so jo starši zaposlili kot hišno pomočnico. Dekleti sanjarita o tem, kako bosta nekoč živeli skupaj nekje ob paragvajskem jezeru Ypoa, kjer je Guayi preživela otroštvo. Da bi uresničili svoje sanje, začneta prazniti torbice in denarnice ter krasti denar po hiši, plen pa skrivata v kartonasti škatli za čevlje. Ko je škatla polna, kot iz Pandorine skrinjice iz nje švignejo strasti, ljubosumje in jeza. Punci kreneta na pot, a splet okoliščin pripelje do tega, da Guayi pristane v poboljševalnici, Lala pa ob jezeru Ypoa sama odkriva temno preteklost svoje ljubimke.

»El niño pez prepleta več zvrsti, in to je bil eden največjih izzivov: kako spojiti več različnih zvrsti in ohraniti naracijo, ki bi bila enaka ves film, ton in ritem, ki bi mu podelila identiteto. Temu sem posvečala pozornost v scenariju in med snemanjem, a predvsem med montažo.«
(Lucía Puenzo)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Delo na zahtevo The Gig Is Up

Shannon Walsh

torek, 26. 10. 2021 / 18:00 / Mala dvorana

Dokumentarec razkriva človeški davek, ki ga terja uporabniku tako zelo udobna, trilijone dolarjev vredna ekonomija na zahtevo. Čudovita nova tehnologija, ki pričara vse, kar si želimo, kadarkoli si želimo, morda ni tako zelo čudovita za milijone prekarnih delavcev, ki skrbijo, da se kolesje obrača.

Tri nadstropja Tre piani

Nanni Moretti

torek, 26. 10. 2021 / 20:00 / Dvorana

Nanni Moretti se v razburkani pripovedi o treh družinah, živečih v isti zgradbi, dotakne tem, kot so krivda in pravica, starševska odgovornost ter neizbrisne posledice naših odločitev.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sreda, 27. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.