Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:30 (odpre se čez 07:44).

Otrok riba El niño pez

Lucía Puenzo / Argentina, Španija, Francija / 2009 / 96 min / španščina, guarani

Zaljubljeni dekleti golta brzeč vrtinec dogodkov, ki obsegajo krajo, umor in zapor. Argentinski Thelma in Louise, posnet po režiserkinem lastnem romanu.

režija Lucia Puenzo, scenarij Lucía Puenzo, fotografija Rolo Pulpeiro, glasba Andrés Goldstein, Daniel Tarrab, Laura Zisman, igrajo Inés Efron (Lala), Mariela Vitale (Guayi), Pep Munné (Brönté), Arnaldo André (Sócrates Espina), Carlos Bardem (Pulido), Diego Velázquez, Sandra Guida, Julián Doregger, Ailín Salas, Paloma Contreras, Darío Valenzuela, Jerónimo Perassolo

festivali, nagrade Malaga 2009 (najboljša fotografija, posebna nagrada žirije), Berlin 2009, Tribeca 2009

IMDb Uradna stran

Lala živi v eni najbogatejših četrti v Buenos Airesu in je do ušes zaljubljena v Guayi, enaindvajsetletno Paragvajko, ki so jo starši zaposlili kot hišno pomočnico. Dekleti sanjarita o tem, kako bosta nekoč živeli skupaj nekje ob paragvajskem jezeru Ypoa, kjer je Guayi preživela otroštvo. Da bi uresničili svoje sanje, začneta prazniti torbice in denarnice ter krasti denar po hiši, plen pa skrivata v kartonasti škatli za čevlje. Ko je škatla polna, kot iz Pandorine skrinjice iz nje švignejo strasti, ljubosumje in jeza. Punci kreneta na pot, a splet okoliščin pripelje do tega, da Guayi pristane v poboljševalnici, Lala pa ob jezeru Ypoa sama odkriva temno preteklost svoje ljubimke.

»El niño pez prepleta več zvrsti, in to je bil eden največjih izzivov: kako spojiti več različnih zvrsti in ohraniti naracijo, ki bi bila enaka ves film, ton in ritem, ki bi mu podelila identiteto. Temu sem posvečala pozornost v scenariju in med snemanjem, a predvsem med montažo.«
(Lucía Puenzo)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Odprtje družinskega programa Slon 2022 Odprtje družinskega programa Slon 2022

različni avtorji

ponedeljek, 28. 11. 2022 / 17:00 / Dvorana

Odprtje festivala Animateka 2022 Odprtje festivala Animateka 2022

različni avtorji

ponedeljek, 28. 11. 2022 / 20:30 / Dvorana

Odprtje festivala obeležujemo s filmskim programom po izboru festivalske žirije.

Svetovni jagodni izbor I (2022) Svetovni jagodni izbor I (2022)

različni avtorji

torek, 29. 11. 2022 / 17:00 / Dvorana

Program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinaša temeljit pregled trenutnega dogajanja in trendov na področju avtorske animacije, vključno s številnimi filmi, nagrajenimi na pomembnih mednarodnih festivalih.