Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (za danes zaprto).

Otroci Otroci

Vlado Škafar / Slovenija / 2008 / 100 min / slovenščina

Filmsko pismo, sestavljeno iz intimnih pogovorov z naključnimi tujci ter osebnih zapisov in podob, ki premišljujejo koščke življenja, kaže živo sliko minevanja časa – večni življenjski krog in večnega otroka v nas. Film o nedolžnosti, njeni izgubi in možnosti, da jo znova najdemo.

avtor Vlado Škafar, fotografija Aleš Belak, obdelava zvoka Julij Zornik, obdelava slike Urban Vučer, producentka Petra Vidmar

festivali, nagrade Slovenska premiera na 11. festivalu slovenskega filma (oktober 2008). Mednarodna premiera na 38. filmskem festivalu v Rotterdamu (januar 2009).

IMDb

Otroci so filmsko pismo, sestavljeno iz intimnih pogovorov z naključnimi tujci ter osebnih zapisov in podob, ki premišljujejo koščke življenja. Ljudje vseh starosti se potapljajo v svoja življenja in jih pripovedujejo, kakor da jih ponovno živijo. Iz njihovih doživetij, spominov in pričakovanj se riše svojevrstna slika celega človeškega življenja, ki ponuja neposreden vstop v vsako življenjsko obdobje, tako da je tudi gledalec ponovno otrok, najstnik, zaljubljenec in se vidi naprej, vse do konca. Osebna pisma, domači filmčki in fotografije iz družinskih albumov v ozadju tiho kažejo živo sliko obledelega časa in minevanja – večni življenjski krog in večnega otroka v njem. Film o nedolžnosti, njeni izgubi in možnosti, da jo znova najdemo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Divja Slovenija Divja Slovenija

Matej Vranič

torek, 26. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Novi film Mateja Vraniča (Ptice jezer) je čudovit dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat izjemno redko videni prizori v naravi.

Potepanje papirnatega zmaja Potepanje papirnatega zmaja

razno

torek, 26. 10. 2021 / 10:30 / Mala dvorana

Sporočilno in likovno raznolik program kratkih animiranih filmov s festivala animiranega filma Animateka.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

torek, 26. 10. 2021 / 12:15 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.