Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).

Otroci gospe Kiet Miss Kiet's Children

Peter Lataster, Petra Lataster-Czisch / Nizozemska / 2017 / 113 min / nizozemščina

V nizozemskem mestecu stoji osnovna šola, kamor poleg domačih otrok sprejemajo tudi begunske otroke z vojnih območij, npr. Sirije in Iraka. Ob prihodu zelo omejeno znajo nizozemski jezik, imajo pa srečo, da jih uči gospa Kiet. Prijazna, potrpežljiva, a stroga vzgojiteljica sedemletnih otrok ne uči le jezika in matematike, temveč tudi tovarištva in spoštovanja. Nekako postane njihova druga mama, sploh v primeru težavnih posameznikov, npr. travmatiziranega Jorja ali krhke Leanne. Portret skupnosti, ki vliva upanje v boljši svet – brez sentimentalnosti, pridiganja ali didaktičnosti.

“Menim, da je najpomembnejše sporočilo filma, da so otroci otroci; vseeno je, od kod prihajajo, kakšna je njihova kultura, veroizpoved, ali so žrtve vojne ali ne … Ena od stvari, ki si je otroci želijo, je obiskovati šolo, biti član skupnosti.” (Kiet Engels)

Peter Lataster, Petra Lataster-Czisch – filmografija (izbor)
Call it Sleep (1997); Fragile Happiness (2001); Dreamland GDR (2003); Not Without You (2010); Jerome Jerome (2011)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tako zraste ... Tako zraste ...

Miha Kalan, Jernej Žmitek

sobota, 23. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Rije, leze, čofota, skače, plava, frfota, pleza, leta in skaklja z majhnega v velikega! Nova serija šestih kratkih animiranih filmov, v kateri iz majhnega v velikega zrastejo metulj, žaba, polž, petelin, netopir in riba.

Oče The Father

Florian Zeller

sobota, 23. 10. 2021 / 14:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.

Kinobalon / Premiera

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sobota, 23. 10. 2021 / 17:15 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.