Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odpre se čez 09:31).

Otroci gospe Kiet Miss Kiet's Children

Peter Lataster, Petra Lataster-Czisch / Nizozemska / 2017 / 113 min / nizozemščina

V nizozemskem mestecu stoji osnovna šola, kamor poleg domačih otrok sprejemajo tudi begunske otroke z vojnih območij, npr. Sirije in Iraka. Ob prihodu zelo omejeno znajo nizozemski jezik, imajo pa srečo, da jih uči gospa Kiet. Prijazna, potrpežljiva, a stroga vzgojiteljica sedemletnih otrok ne uči le jezika in matematike, temveč tudi tovarištva in spoštovanja. Nekako postane njihova druga mama, sploh v primeru težavnih posameznikov, npr. travmatiziranega Jorja ali krhke Leanne. Portret skupnosti, ki vliva upanje v boljši svet – brez sentimentalnosti, pridiganja ali didaktičnosti.

“Menim, da je najpomembnejše sporočilo filma, da so otroci otroci; vseeno je, od kod prihajajo, kakšna je njihova kultura, veroizpoved, ali so žrtve vojne ali ne … Ena od stvari, ki si je otroci želijo, je obiskovati šolo, biti član skupnosti.” (Kiet Engels)

Peter Lataster, Petra Lataster-Czisch – filmografija (izbor)
Call it Sleep (1997); Fragile Happiness (2001); Dreamland GDR (2003); Not Without You (2010); Jerome Jerome (2011)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dekliška druščina Girl Gang

Susanne Regina Meures

sobota, 10. 06. 2023 / 16:00 / Dvorana

Festivalski hit o influencerki Leo, ki ima danes milijon in pol sledilcev, je zgodba o dekletu, ki živi pravljične sanje, v katerih princa na belem konju zamenjajo spletni oboževalci.

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

sobota, 10. 06. 2023 / 18:45 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

sobota, 10. 06. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.