Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 05:16).

Otok The Island

Anca Damian / Romunija, Francija, Belgija / 2021 / 85 min / angleščina

Prepustite se glasbeni reinterpretaciji mita o Robinsonu Crusoeju: križancu med Malim princem in Monty Pythonom.

režija Anca Damian, scenarij Anca Damian, Augusto Zanovello, po navdihu drame The Island Gelluja Nauma ter koncerta The Island v izvedbi Ade Milea in Alexandra Bălănescuja/inspired by the theatrical play The Island by Gellu Naum and by the concert The Island by Ada Milea & Alexander Bălănescu, umetniška direktorica Gina Thorstensen, montaža Dana Bunescu, glasba Alexander Bălănescu & Ada Milea, animacija Gilles Cuveillier, Radu C. Pop, oblikovanje zvoka Gert Janssen, mešanje zvoka Benoit Biral, glasovi/ Alexander Bălănescu, Ada Milea, Cristina Juncu, Lucian Ionescu, producentka Anca Damian, koproducenti Augusto Zanovello, Joachim Herisse, Sebastien Onomo, Gregory Zalcman, Tomas Leyers, Mathieu Rolin, Alon Knoll, produkcija Aparte Film, koprodukcija Komadoli, Special Touch Studio, Take Five, Meet and Amopix, distribucija Best Friend Forever

IMDb

Robinson je zdravnik in prostovoljno živi na osamelem otoku, ki doživi invazijo migrantov, nevladnikov in obalne straže. Nekega dne reši Petka, brodolomca, edinega preživelega z nelegalne ladje beguncev. Bivanje na otoku mu ponudi vrsto nenavadnih dogodkov in srečanj z nenavadnimi bitji. Film skozi vizualno poezijo in simboliko govori o aktualnih dogodkih v svetu, kjer vsak išče svoj raj.

“Leta 2019, malo pred začetkom razvoja filma Otok, sem se na festivalu Sundance, kjer sem predstavljala kratki film Telefonski klic, udeležila konference o manjšinah. Spomnim se, da nam je Tabitha Jackson (direktorica Sundancea) položila na srce, naj se vračamo k zgodbam, ki so se zapisale v kolektivni spomin kot kolonialne, a tokrat s pravilnega zornega kota. Pomislila sem na zgodbo o Robinsonu Crusoeju in […] dobila idejo za muzikal z novim Robinsonom, ki je dobronameren zdravnik, in Petkom iz današnjega časa – beguncem – na otoku naše sodobne resničnosti, v kateri svet propada.
Hotela sem, da resničnost filma deluje potopitveno, zato smo prostor ustvarili v treh dimenzijah in v programu Houdini razvili tekoče elemente – morje, oblake. V skladu s konceptom se tisto, kar je izdelal človek, ne vklaplja v naravo, zato imajo plastika, kovina in tekstil posebno teksturo. Enako teksturo smo uporabili tudi za oblačila likov, ki so dvodimenzionalni.
Po mojem konceptu je naslikano samo tisto, kar je ustvarila narava.”
– Anca Damian

Celovečerni filmi na 19. Animateki

Vsako leto mednarodni festival animiranega filma v Kinodvoru pokaže izbor animiranih celovečercev. Letos jih bo v Kinodvoru na ogled kar osem, zato to toplo vabljeni na te izjemne projekcije.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Živživalice 2 Animanimals 2

Julia Ocker

sobota, 28. 01. 2023 / 10:00 / Dvorana

Sedem novih dogodivščin navihanih in igrivih živalic za najmlajše. Samo v programu Prvič v kino.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

sobota, 28. 01. 2023 / 13:00 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Dodatna projekcija

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

sobota, 28. 01. 2023 / 15:00 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.