Osem krogov in pol Osem krogov in pol

Gregor Kresal / 2016 / 32 min / angleščina

Film v neobičajni strukturi psihološke drame pripoveduje zgodbo slovenskega osvajanja gore Muztagh Tower, 7273m v Pakistanu leta 2008, ki se je končala tragično.

režija Gregor Kresal, scenarij Kregor Kresal, fotografija Rožle Bregar, ton Gašper Loborec, glasba When in Rome – WIR2, Moby, Tomaž O. Rous, igrajo Joey Maida, Ana Roza Cimperman, Miha Avguštin, Nejc Zajec, Patrick Bosold, Steve Kennevan, Ananka Kahlmeyer, produkcija Sfinga Pro

IMDb

Film je kot magistrski projekt Gregorja Kresala nastal na filmski akademiji slovitega holivudskega režiserja Davida Lyncha. Posnet je bil med aprilom in oktobrom 2015, v Iowi (ZDA), v pogorju Mt. Blanca v Franciji ter v Slovenskih Alpah, na pobočjih Mangarta in pod slapom Boka. V neobičajni strukturi psihološke drame pripoveduje zgodbo slovenskega osvajanja gore Muztagh Tower, 7273m v Pakistanu leta 2008, ki se je končala tragično.

Projekciji bo sledil dokumentarni film »iz zakulisja« (25 minut), o nastajanju Osmih krogov in pol, ter pogovor s filmsko ekipo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.