Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).
21. marec 2010

Orgazmičen porod Orgasmic Birth

Debra Pascali-Bonaro / ZDA / 2008 / 85 min / angleščina, francoščina, nemščina, portugalščina, španščina

,

režija Debra Pascali-Bonaro, fotografija David A. Ford, montaža Kris Liem, glasba John Mc Dowell, zvok Tom Paul, produkcija Debra Pascali-Bonaro in Kris Liem

festivali, nagrade Film Orgazmičen porod je bil zelo odmeven na mnogih svetovnih festivalih; v letu 2009 je bil prikazan na prestižnem Mednarodnem filmskem festivalu v Riu de Janeiru, na Festivalu ženskega filma v Baltimoru; filmskem festivalu Usti na Češkem; festivalu Caminhos na Portugalskem ter v uradnem izboru Evropskega festivala neodvisnih filmov (ÉCU) v Parizu. Film je dobil nagrado občinstva na Mednarodnem filmskem festivalu Mama in otrok 2008 v Bermudi.

IMDb Uradna stran

Porod je darilo, ki ga prejme ženska, ko postane mati. Za nekatere je ena najlepših življenjskih izkušenj, izpolnjujoča in navdihujoča. V dokumentarnem filmu gledalka in gledalec postaneta intimni del porodnih zgodb enajstih žensk. Posrka ju čustvena intenzivnost dogajanja ter iskrenost in neposrednost izpovedi. Film predstavi čustvene, duhovne in telesne vrhunce, ki jih lahko prinaša porod.

zgodba
Film Orgazmičen porod gledalcem predstavlja čustvene, duhovne in fizične vrhunce, ki jih lahko prinaša porod. Priča boste strastnemu doživljanju, saj se porod razkriva kot bistveni del ženske seksualnosti in pravica, ki je v današnjem svetu zapostavljena. Film je pospremljen s pojasnili ginekologinje Christiane Northrup, babic Ine May Gaskin in Elizabeth Davis ter drugih strokovnjakov s tega področja ter z posnetki izrednih trenutkov žensk v ekstazi porodnega trenutka. V petih letih nastajanja filma nam avtorica Debra Pascali-Bonaro razkriva drugačen pristop k porodu, ki je statistično varnejši za mamo in otroka kot porodne prakse, ki so danes običajne v številnih delih sveta.

Film bo predvajan brez prevoda v slovenski jezik.

Pogovor po filmu: Izpolnjujoč porod  – izziv za Slovenijo.
Po filmu bomo spregovorili o porodnih možnostih v Sloveniji. Pogovor bo vodila dr. Zalka Drglin, transakcijska analitičarka-svetovalka in vodja programov pri Združenju Naravni začetki. Gostja bo Urška Savodnik, doula.

Sezamov kotiček 2+
V času ko bodo starši na predstavi, bodo otroci lahko uživali na brezplačni delavnici s Sezamovimi animatorkami. Sadili bomo spomladanske rože in okraševali cvetlične lončke. Po mirnem ogledu filma in cvetličnih igrarijah si bomo najlepše darilo ob materinskem dnevu spet lahko mi sami.

Več informacij o predvajanju filma v Sloveniji
Združenje Naravni začetki: združenje za informiranje, svobodno izbiro in podporo na področju nosečnosti, poroda in starševstva, www.mamazofa.org, info@mamazofa.org.

O avtorici filma
Debra Pascali-Bonaro je mati petih otrok, ena od predsednic International MotherBaby Childbirth Initiative, nekdanja članica upravnega odbora DONA International, vodja izobraževanj za porodne in poporodne doule pri Dona International. Kot doula dela zadnjih šestindvajset let. Od leta 1986 vodi priprave na porod in od leta 1987 usposablja doule in je učiteljica za vodje priprav na porod po Lamazejevi metodi. Deluje v javnosti v raznolikih skupnostih od Južnega Bronxa v New Yorku do Bele hiše, Avstralije, Brazilije, Nizozemske, Nove Zelandije in Združenih narodov. Je zagovornica humanizacije poroda in pravi: „Počutim se priviligirano in počaščeno, da delam z nosečnicami, njihovimi družinami in doulami.”

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.