Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).

Projekcije filma

torek, 01. 11. 2022 / 04:30 / Dvorana

Noč grozljivk

Nakup paketa

Opazovana Watcher

Chloe Okuno / Združeni arabski emirati, ZDA / 2022 / 91 min / angleščina

Projekcije filma

torek, 01. 11. 2022 / 04:30 / Dvorana

Noč grozljivk

Nakup paketa

Fotografije

V atmosferskem psihotrilerju Opazovana se Julia, nekdanja igralka, ki jo igra Maika Monroe, zvezdnica kultnega Zla za petami, z možem (Karl Glusman), napol Romunom, iz New Yorka preseli v Bukarešto, kjer se potem počuti kot Scarlett Johansson v filmu Zgubljeno s prevodom – kot totalna outsiderka. In ker njen mož dela, je ves čas sama – kot Mia Farrow v Rosemaryjinem otroku. Njena izoliranost vzbuja nelagodje. A vendar ima občutek, da ni sama – da jo nekdo opazuje, gleda, zasleduje, zalezuje, objektivira. Povsod – doma, na ulicah, v trgovini, v kinu. Vse bolj je negotova in živčna. In tesnobna in panična. »Tu ne morem misliti! Ne morem dihati! Zdi se mi, da izgubljam glavo!« Praznine, ki jo obdajajo, so polne senc. Vsak njen korak je tveganje – spogledovanje z mrakom, nevarnostjo, katastrofo. Skoraj začne ponovno kaditi. Še toliko bolj, ker se izkaže, da Bukarešto terorizira serijski morilec – specialist za ženske, ki jim nihče ne verjame, da jih nekdo opazuje in zalezuje. Tudi Juliji, ki ima občutek, da doživlja svojo verzijo Dvoriščnega okna (okno njenega stanovanja je res epsko, ukrojeno za voajerstvo), a tudi svojo verzijo Kratkega filma o ljubezni, nihče ne verjame – niti njen sterilni mož ne. »Morda le bulji v žensko, ki bulji vanj.« Opazovana je film o permanentni grozi, ki vsak dan obdaja in brutalizira ženske, in invazivnem okolju, ki jih nenehno pokroviteljsko infantilizira. »Nehaj govoriti z mano, kot da sem jebeni otrok,« dahne svojemu možu.
– Marcel Štefančič, jr.

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Franckina juha La soupe de Franzy

razno

sobota, 01. 10. 2022 / 10:00 / Dvorana

Kuhamo, režemo, sekljamo, z odločnostjo in predanostjo malčka premikamo skale in zapojemo nežno pesmico, ko damo volnenega medvedka spat. Program likovno bogatih kratkih animiranih filmov s svetovno priznanega festivala animiranega filma Annecy, primernega za gledalce vseh starosti.

Najboljši rojstni dan Best Birthday Ever

Michael Ekbladh

sobota, 01. 10. 2022 / 15:45 / Dvorana

Vsak otrok ima rad svoj rojstni dan in nepričakovane dogodivščine! Družinski animirani film je primeren tudi za mlajše otroke in za prvo izkušnjo celovečernega filma.

Moonage Daydream Moonage Daydream

Brett Morgen

sobota, 01. 10. 2022 / 17:45 / Dvorana

Film, ki se izmika žanrskim oznakam, nas odpelje na osupljivo avdiovizualno popotovanje skozi življenje in delo Davida Bowieja, enega najbolj plodovitih, vplivnih in neulovljivih umetnikov našega časa. Premiera na zadnjem festivalu v Cannesu.