Danes je blagajna odprta od 15:20 do 21:30 (za danes zaprto).

Odštevanje Tafrigh

Mani Haghighi / Iran, Francija / 2022 / 107 min / perzijščina

Sodobni Teheran. Farzaneh na ulici zagleda moškega, ki je na las podoben njenemu možu. Sledi mu do stanovanjskega bloka ... S Hitchcockom navdahnjeni neo-noir, v katerem ni nič tako, kot se zdi.

igrata Taraneh Alidoosti, Navid Mohammadzadeh, distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Toronto 2022

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

iz prve roke 
»Predstavljajte si, da ste ženska, poročena z moškim, ki ste ga nekoč ljubili. Spominjate se dni, ko ste se zaljubili vanj. Spominjate se, kako prijazen je bil, kako nežen in ljubeč. Pogrešate ga, saj je danes povsem drugačen. Med človekom, kakršen je zdaj, in tistim, ki ste ga prvič spoznali in mu dali svoje srce, je velika razlika … Zdaj pa si zamislite, da bi tisti moški, moški iz tistih prvih let ljubezni, odprl vrata, vstopil v vašo hišo in sédel poleg ‘sebe’ – poleg vašega moža, kakršen je danes. Predstavljajte si, kako vam gleda v oči in vam s tistim pogledom govori, da vas še vedno ljubi. /…/ Odštevanje pripoveduje zgodbo o neskladju med človekom, kakršen je vaš ljubimec v resnici, ter tistim, ki živi v vaših predstavah in ga še ni spremenilo, ga še ni popačilo minevanje časa. Govori o življenju v sodobnem Teheranu; mestu, ki tudi mene trga na dvoje in me sili, da postanem sovražen do samega sebe.«
– Mani Haghighi

kritike
»V temle iranskem trilerju, brezhibni študiji oprezanja, zasledovanja, zalezovanja, sumničenja in suspenza, boste videli, kako Farzaneh, sicer teheranska šoferska inštruktorica, v grozi ugotovi, da ima njen mož Jalal dvojnika, ki je poročen z njeno dvojnico. Nič, rekel bom le to: film glejte do zadnje slike, do zadnjega kadra, do zadnje replike – do zadnjega tvista. ZELO ZA«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

nedelja, 23. 06. 2024 / 11:00 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Kinobalon / Dodatna projekcija

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 23. 06. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Zadnjič

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 23. 06. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.