Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 44 minut, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

nedelja, 05. 03. 2023 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Asset 1

Odštevanje Tafrigh

Mani Haghighi / Iran, Francija / 2022 / perzijščina

Projekcije filma

nedelja, 05. 03. 2023 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Asset 1
Zgodba o mladem paru, ki sredi Teherana najde svoja dvojnika, je nova mojstrovina priznanega iranskega režiserja Manija Haghighija, ki skozi podobe, ujete v sprane barve in dež, krmari v duhu napete psihološke drame.

režija Mani Haghighi, scenarij Amir Reza Koohestani, Mani Haghighi, fotografija Morteza Najafi, montaža Meysam Molaei, igrajo Taraneh Alidoosti (Farzaneh/Bita), Navid Mohammadzadeh (Džalal/Jalal/Mohsen), Ali Bagheri (Farzanehin tast), Esmail PoorReza, Farham Azizi, Vahid Aghapour, Soheyla Razavi, Saeed Changizian

festivali, nagrade Toronto 2022

IMDb

Farzaneh je mlada inštruktorica vožnje. Poročena je z Džalalom, s katerim pričakujeta otroka. Njun zakon ni idealen, še posebej ker se Farzaneh spopada s kronično depresijo. Nekega dne med vožnjo po Teheranu po naključju opazi svojega moža vstopiti v hišo neznane ženske. Dejanje v njej vzbudi sum, saj Džalal trdi, da tistega dne sploh ni bil v mestu. Farzaneh se odloči zadevo raziskati s pomočjo svojega svaka.

»V prvi vrsti gre za vprašanji identitete in zakonske zveze. Je film o osebi, ki se spominja, kakšen je bil njen partner, ko sta se spoznala. Obstaja razlika med njegovo sedanjo osebnostjo, po dolgi zvezi, desetih letih, in njim ob prvem srečanju. Kot bi se z osebo, ki ste jo spoznali pred desetimi leti, srečali znova, prvikrat. Izbirati morate med obema različicama te osebe. To predstavlja izziv in vaša odločitev je v drugem videti tisto, kar želite.« (Mani Haghighi)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

sobota, 28. 01. 2023 / 21:00 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.

Po soncu Aftersun

Charlotte Wells

nedelja, 29. 01. 2023 / 11:00 / Dvorana

Režiserko je brskanje po starih družinskih albumih navdihnilo k razmisleku o tem, kako morda nikoli ne bomo zares razumeli kompleksnega notranjega življenja ljudi, ki jih imamo radi. Njen globoko osebni, slogovno izvirni in ganljivi celovečerni prvenec je navdušil kritike na festivalu v Cannesu in se uvrstil na številne lestvice najboljših filmov leta 2022.

Titina Titina

Kajsa Næss

nedelja, 29. 01. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Družinski pustolovski film o resnični psički Titini je zabavna in vznemirljiva zgodba o skoraj pozabljenem raziskovalnem popotovanju: osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926.