Danes je blagajna odprta od 17:15 do 21:30 (za danes zaprto).

Odštevanje Tafrigh

Mani Haghighi / Iran, Francija / 2022 / 107 min / perzijščina

Sodobni Teheran. Farzaneh na ulici zagleda moškega, ki je na las podoben njenemu možu. Sledi mu do stanovanjskega bloka ... S Hitchcockom navdahnjeni neo-noir, v katerem ni nič tako, kot se zdi.

igrata Taraneh Alidoosti, Navid Mohammadzadeh, distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Toronto 2022

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

iz prve roke 
»Predstavljajte si, da ste ženska, poročena z moškim, ki ste ga nekoč ljubili. Spominjate se dni, ko ste se zaljubili vanj. Spominjate se, kako prijazen je bil, kako nežen in ljubeč. Pogrešate ga, saj je danes povsem drugačen. Med človekom, kakršen je zdaj, in tistim, ki ste ga prvič spoznali in mu dali svoje srce, je velika razlika … Zdaj pa si zamislite, da bi tisti moški, moški iz tistih prvih let ljubezni, odprl vrata, vstopil v vašo hišo in sédel poleg ‘sebe’ – poleg vašega moža, kakršen je danes. Predstavljajte si, kako vam gleda v oči in vam s tistim pogledom govori, da vas še vedno ljubi. /…/ Odštevanje pripoveduje zgodbo o neskladju med človekom, kakršen je vaš ljubimec v resnici, ter tistim, ki živi v vaših predstavah in ga še ni spremenilo, ga še ni popačilo minevanje časa. Govori o življenju v sodobnem Teheranu; mestu, ki tudi mene trga na dvoje in me sili, da postanem sovražen do samega sebe.«
– Mani Haghighi

kritike
»V temle iranskem trilerju, brezhibni študiji oprezanja, zasledovanja, zalezovanja, sumničenja in suspenza, boste videli, kako Farzaneh, sicer teheranska šoferska inštruktorica, v grozi ugotovi, da ima njen mož Jalal dvojnika, ki je poročen z njeno dvojnico. Nič, rekel bom le to: film glejte do zadnje slike, do zadnjega kadra, do zadnje replike – do zadnjega tvista. ZELO ZA«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

četrtek, 20. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 20. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Kinodvorišče / Novo na sporedu

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 20. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.