Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).

Odštevanje Tafrigh

Mani Haghighi / Iran, Francija / 2022 / 107 min / perzijščina

Sodobni Teheran. Farzaneh na ulici zagleda moškega, ki je na las podoben njenemu možu. Sledi mu do stanovanjskega bloka ... S Hitchcockom navdahnjeni neo-noir, v katerem ni nič tako, kot se zdi.

igrata Taraneh Alidoosti, Navid Mohammadzadeh, distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Toronto 2022

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

iz prve roke 
»Predstavljajte si, da ste ženska, poročena z moškim, ki ste ga nekoč ljubili. Spominjate se dni, ko ste se zaljubili vanj. Spominjate se, kako prijazen je bil, kako nežen in ljubeč. Pogrešate ga, saj je danes povsem drugačen. Med človekom, kakršen je zdaj, in tistim, ki ste ga prvič spoznali in mu dali svoje srce, je velika razlika … Zdaj pa si zamislite, da bi tisti moški, moški iz tistih prvih let ljubezni, odprl vrata, vstopil v vašo hišo in sédel poleg ‘sebe’ – poleg vašega moža, kakršen je danes. Predstavljajte si, kako vam gleda v oči in vam s tistim pogledom govori, da vas še vedno ljubi. /…/ Odštevanje pripoveduje zgodbo o neskladju med človekom, kakršen je vaš ljubimec v resnici, ter tistim, ki živi v vaših predstavah in ga še ni spremenilo, ga še ni popačilo minevanje časa. Govori o življenju v sodobnem Teheranu; mestu, ki tudi mene trga na dvoje in me sili, da postanem sovražen do samega sebe.«
– Mani Haghighi

kritike
»V temle iranskem trilerju, brezhibni študiji oprezanja, zasledovanja, zalezovanja, sumničenja in suspenza, boste videli, kako Farzaneh, sicer teheranska šoferska inštruktorica, v grozi ugotovi, da ima njen mož Jalal dvojnika, ki je poročen z njeno dvojnico. Nič, rekel bom le to: film glejte do zadnje slike, do zadnjega kadra, do zadnje replike – do zadnjega tvista. ZELO ZA«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

ponedeljek, 27. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

ponedeljek, 27. 05. 2024 / 19:30 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Dodatna projekcija

Himera La chimera

Alice Rohrwacher

torek, 28. 05. 2024 / 17:15 / Dvorana

Film Alice Rohrwacher (Srečen kot Lazzaro) je zgodba o Arthurju, nekdanjem študentu arheologije, ki se pridruži razposajeni druščini plenilcev grobov, da bi našel vrata v oni svet in se znova združil s svojo ljubljeno.