Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 01:33, tel: 01 239 22 17).

Oddaljeni glasovi, tihožitja Distant Voices, Still Lives

Terence Davies / Velika Britanija / 1988 / 85 min / angleščina

Impresionistični avtobiografski portret delavskega razreda v Liverpoolu štiridesetih in petdesetih let je eden od vrhuncev v zgodovini britanske kinematografije.

Poroka starejše hčerke in krst prvorojenca njene mlajše sestre družino zbereta in oživijo slike iz mladosti. Prvi zmenki in plesi s priljubljenimi popevkami, a tudi vojna in nasilna preteklost, ki je zaznamovala odnose v družini požrtvovalne matere in trdosrčnega moškega, o katerem vemo le to, da je nekoč dobro plesal in pogosto uporabljal svoje pesti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Grand Prix: 20 let Grand Prix: 20 let

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Dvajsetletnico festivala bomo proslavili tudi s programom izbranih zmagovalnih filmov iz preteklosti. Od študentskega filma poljske dive Marte Pajek in draguljev estonskih avtorjev Kasparja Jancisa in Kristjana Holma, prek filmov, s katerima sta se Michaela Müller in Špela Čadež vpisali na zemljevid svetovne animacije, do mojstrovine enega in edinega Tomeka Popakula.

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.