Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:00 (odpre se čez 32 minut).

Oči moje matere The Eyes of My Mother

Nicolas Pesce / ZDA / 2016 / 77 min / angleščina, portugalščina

Čudovito posneta črno-bela nočna mora in neodvisni prvenec, ki je navdušil kritiko in občinstvo Sundancea, poln srhljive napetosti in presenetljivih obratov, melanholične lirike in mračne gotike, je hkrati trdno zasidran v žanrskem miljeju in tako unikaten, da se upira vsakršni kategorizaciji.

igrajo Kika Magalhães, Will Brill, Flora Diaz, Paul Nazak, Clara Wong, Diana Agostini, Olivia Bond

IMDb

Mati, ki je na Portugalskem nekoč delala kot kirurginja, hčerko Francisco na odročni kmetiji poučuje o skrivnostih anatomije. Nekega dne v družinsko idilo brutalno poseže skrivnostni prišlek. Tragični dogodek ima pri dekletu travmatične posledice, a hkrati prebudi prav nenavadno radovednost. Travma in občutek osamljenosti pa postajata iz leta v leto hujša, dokler dekletovo hrepenenje po človeški bližini ne privzame skrajno mračnega izraza.

»Osupljivo izviren film. Francisca je filmska pošast za v anale.«
– Eric Kohn, Indiewire

»To ni film, ki straši s cenenimi šoki, temveč film, ki se zagrize v podzavest in je ne izpusti. Počasi kipeča nočna mora.«
– Bilge Ebiri, New York Magazine

»Tu so vsi klasični elementi žanra: razpadajoča kmetija sredi samote, nora družina, ki v njej prebiva, nesrečneži, ki se znajdejo na njihovem pragu. Če se štejete med pristaše Teksaškega pokola z motorko, imate zmenek s tem filmom dogovorjen.«
– Time Out New York

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 21. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

torek, 21. 05. 2024 / 19:30 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

torek, 21. 05. 2024 / 20:00 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.