Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odprto še 01:11, tel: 01 239 22 17).

Oči moje matere The Eyes of My Mother

Nicolas Pesce / ZDA / 2016 / 77 min / angleščina, portugalščina

Čudovito posneta črno-bela nočna mora in neodvisni prvenec, ki je navdušil kritiko in občinstvo Sundancea, poln srhljive napetosti in presenetljivih obratov, melanholične lirike in mračne gotike, je hkrati trdno zasidran v žanrskem miljeju in tako unikaten, da se upira vsakršni kategorizaciji.

igrajo Kika Magalhães, Will Brill, Flora Diaz, Paul Nazak, Clara Wong, Diana Agostini, Olivia Bond

IMDb

Mati, ki je na Portugalskem nekoč delala kot kirurginja, hčerko Francisco na odročni kmetiji poučuje o skrivnostih anatomije. Nekega dne v družinsko idilo brutalno poseže skrivnostni prišlek. Tragični dogodek ima pri dekletu travmatične posledice, a hkrati prebudi prav nenavadno radovednost. Travma in občutek osamljenosti pa postajata iz leta v leto hujša, dokler dekletovo hrepenenje po človeški bližini ne privzame skrajno mračnega izraza.

»Osupljivo izviren film. Francisca je filmska pošast za v anale.«
– Eric Kohn, Indiewire

»To ni film, ki straši s cenenimi šoki, temveč film, ki se zagrize v podzavest in je ne izpusti. Počasi kipeča nočna mora.«
– Bilge Ebiri, New York Magazine

»Tu so vsi klasični elementi žanra: razpadajoča kmetija sredi samote, nora družina, ki v njej prebiva, nesrečneži, ki se znajdejo na njihovem pragu. Če se štejete med pristaše Teksaškega pokola z motorko, imate zmenek s tem filmom dogovorjen.«
– Time Out New York

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinodvorišče / Prestavljeno v Dvorano

Dvanajstega ponoči La nuit du 12

Dominik Moll

sobota, 10. 06. 2023 / 21:30 / Kinodvorišče

Dvanajstega ponoči je svojevrsten detektivski triler, v katerem se zrcalijo razklana sodobna družba ter skrhani odnosi med moškimi in ženskami. Film je slavil na letošnji podelitvi cezarjev, kjer je osvojil kar šest kipcev, tudi za najboljši celovečerec.

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

nedelja, 11. 06. 2023 / 11:00 / Dvorana

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Zeleni Slon Zeleni Slon

nedelja, 11. 06. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Program likovno raznovrstnih kratkih animiranih filmov, ki upodabljajo različne vidike trajnostnega razvoja in ohranjanja planeta. Slogovno in vsebinsko avtorsko izraziti filmi se teme lotijo tudi na humoren in igriv način.