Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Oči moje matere The Eyes of My Mother

Nicolas Pesce / ZDA / 2016 / 77 min / angleščina, portugalščina

Čudovito posneta črno-bela nočna mora in neodvisni prvenec, ki je navdušil kritiko in občinstvo Sundancea, poln srhljive napetosti in presenetljivih obratov, melanholične lirike in mračne gotike, je hkrati trdno zasidran v žanrskem miljeju in tako unikaten, da se upira vsakršni kategorizaciji.

igrajo Kika Magalhães, Will Brill, Flora Diaz, Paul Nazak, Clara Wong, Diana Agostini, Olivia Bond

IMDb

Mati, ki je na Portugalskem nekoč delala kot kirurginja, hčerko Francisco na odročni kmetiji poučuje o skrivnostih anatomije. Nekega dne v družinsko idilo brutalno poseže skrivnostni prišlek. Tragični dogodek ima pri dekletu travmatične posledice, a hkrati prebudi prav nenavadno radovednost. Travma in občutek osamljenosti pa postajata iz leta v leto hujša, dokler dekletovo hrepenenje po človeški bližini ne privzame skrajno mračnega izraza.

»Osupljivo izviren film. Francisca je filmska pošast za v anale.«
– Eric Kohn, Indiewire

»To ni film, ki straši s cenenimi šoki, temveč film, ki se zagrize v podzavest in je ne izpusti. Počasi kipeča nočna mora.«
– Bilge Ebiri, New York Magazine

»Tu so vsi klasični elementi žanra: razpadajoča kmetija sredi samote, nora družina, ki v njej prebiva, nesrečneži, ki se znajdejo na njihovem pragu. Če se štejete med pristaše Teksaškega pokola z motorko, imate zmenek s tem filmom dogovorjen.«
– Time Out New York

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

iOtok iOtok

Miha Čelar

ponedeljek, 16. 12. 2019 / 17:30 / Mala dvorana

iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

Pritisk Push

Fredrik Gertten

ponedeljek, 16. 12. 2019 / 19:30 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

Medtem ko vas ni bilo Sorry We Missed You

Ken Loach

ponedeljek, 16. 12. 2019 / 20:15 / Dvorana

Pretresljiva drama Kena Loacha se z lucidnostjo in človečnostjo loti še enega perečega problema sodobne družbe: prekarnega dela in njegovega pogubnega vpliva na družinsko življenje.