Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odpre se čez 03:38).

Oči moje matere The Eyes of My Mother

Nicolas Pesce / ZDA / 2016 / 77 min / angleščina, portugalščina

Čudovito posneta črno-bela nočna mora in neodvisni prvenec, ki je navdušil kritiko in občinstvo Sundancea, poln srhljive napetosti in presenetljivih obratov, melanholične lirike in mračne gotike, je hkrati trdno zasidran v žanrskem miljeju in tako unikaten, da se upira vsakršni kategorizaciji.

igrajo Kika Magalhães, Will Brill, Flora Diaz, Paul Nazak, Clara Wong, Diana Agostini, Olivia Bond

IMDb

Mati, ki je na Portugalskem nekoč delala kot kirurginja, hčerko Francisco na odročni kmetiji poučuje o skrivnostih anatomije. Nekega dne v družinsko idilo brutalno poseže skrivnostni prišlek. Tragični dogodek ima pri dekletu travmatične posledice, a hkrati prebudi prav nenavadno radovednost. Travma in občutek osamljenosti pa postajata iz leta v leto hujša, dokler dekletovo hrepenenje po človeški bližini ne privzame skrajno mračnega izraza.

»Osupljivo izviren film. Francisca je filmska pošast za v anale.«
– Eric Kohn, Indiewire

»To ni film, ki straši s cenenimi šoki, temveč film, ki se zagrize v podzavest in je ne izpusti. Počasi kipeča nočna mora.«
– Bilge Ebiri, New York Magazine

»Tu so vsi klasični elementi žanra: razpadajoča kmetija sredi samote, nora družina, ki v njej prebiva, nesrečneži, ki se znajdejo na njihovem pragu. Če se štejete med pristaše Teksaškega pokola z motorko, imate zmenek s tem filmom dogovorjen.«
– Time Out New York

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Drobižki 2 Minuscule - Les Mandibules du bout du monde

Hélène Giraud, Thomas Szabo

petek, 10. 07. 2020 / 10:00 / Dvorana

Pustolovščina v animiranem svetu žuželk.

Konje krast Ut og stjæle hester

Hans Petter Moland

petek, 10. 07. 2020 / 15:15 / Dvorana

Vizualno razkošna, v mogočno norveško divjino postavljena ekranizacija istoimenske uspešnice norveškega pisatelja Pera Pettersona raziskuje teme krivde, odgovornosti in tistih na videz nepomembnih dogodkov, ki za vedno zaznamujejo naša življenja.

Ema Ema

Pablo Larraín

petek, 10. 07. 2020 / 18:30 / Dvorana

Pablo Larraín prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet. Film, poln fluorescentnih barv in energičnih urbanih ritmov, je zgodba o umetnosti, poželenju in sodobni družini.