Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:30 (odpre se čez 10:31).

Projekcije filma

torek, 11. 01. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

O naključju in domišljiji Guzen to sozo

Ryusuke Hamaguchi / Japonska / 2021 / 121 min / japonščina

Projekcije filma

torek, 11. 01. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Tri zgodbe o prav toliko zaljubljenih ženskah in seriji naključij, ki protagonistke vodijo v zapletena osebna razmerja. Velika nagrada žirije na Berlinalu.

režija Ryusuke Hamaguchi, scenarij Ryusuke Hamaguchi, fotografija Yukiko Iioka, montaža Ryusuke Hamaguchi, igrajo Kotone Furukawa (Meiko), Kiyohiko Shibukawa (Segawa), Katsuki Mori (Nao), Fusako Urabe (Moka), Aoba Kawai (Nana), Ayumu Nakajima (Kazuaki), Hyunri (Tsugumi), Shouma Kai (Sasaki)

festivali, nagrade Berlinale 2021 (velika nagrada žirije), Moskva 2021, Hongkong 2021

Ryusuke Hamaguchi je film zasnoval kot venec treh kratkih zgodb, ki v svoji sugestivni povezanosti spominjajo na tridelno glasbeno kompozicijo. V prvi zgodbi spremljamo Meiko, ki je pretresena, ko ugotovi, da je moški, za katerega se zanima njena prijateljica, v resnici njen bivši. V drugi zgodbi Sasaki iz maščevanja načrtuje potegavščino proti svojemu profesorju in v ta namen izkoristi svojo ljubimko Nao. V tretji zgodbi pa Natsuko sreča žensko, ki ju povezujejo skupni spomini iz preteklosti, kar vodi v priznanje skritih čustev, ki jih obe nosita v sebi. Tri prigode nas opomnijo, da so naključja ravno tako pomemben del našega življenja kot zavestne odločitve, ki jih na svoji življenjski poti sprejmemo.

»Tri zgodbe so bile zasnovane kot prve v seriji sedmih na temo ‘naključja in domišljije’. Naključje me je vedno zanimalo. Njegovo upodabljanje je metoda, ki posebnosti, redkosti ne utemeljuje v realnosti, temveč jo obravnava kot bistvo sveta. Ob ustvarjanju dela s tem naslovom sem spoznal, da zgodbo razpira na nepričakovane načine. Naj vam bo presenečenje nad nepričakovanostjo sveta v užitek.« (Ryusuke Hamaguchi)

Ryusuke Hamaguchi
Rojen leta 1978 v Kanagavi, Japonska. Po diplomi na Univerzi v Tokiu je sprva delal v komercialni filmski industriji, potem pa je začel snemati dokumentarne in avtorske filme. Njegov film Happy Hour je leta 2015 osvojil nagrado za najboljšo igralko na filmskem festivalu v Locarnu, film O naključju in domišljiji pa leta 2021 veliko nagrado žirije na Berlinalu.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Svetovni jagodni izbor III (2021) Svetovni jagodni izbor III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 16:30 / Dvorana

Tekmovalni program III (2021) Tekmovalni program III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 19:00 / Dvorana

Maad, moje sonce My Sunny Maad

Michaela Pavlátová

četrtek, 02. 12. 2021 / 21:30 / Dvorana

Ko se Herra, ki je Čehinja, zaljubi v Nazirja, ki je Afganistanec, nima prav nobene predstave o tem, kakšno življenje jo čaka v posttalibskem Afganistanu in v kakšno družino prihaja.