Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:10 (za danes zaprto).

Nočne poti Night Moves

Kelly Reichardt / ZDA / 2013 / 112 min / angleščina

Okoljevarstveni triler o posledicah političnega ekstremizma v značilnem slogu režiserke Kelly Reichardt, z edinstveno kombinacijo art filma in zvezdniške igralske zasedbe.

režija Kelly Reichardt, scenarij Jonathan Raymond, Kelly Reichardt, fotografija Christopher Blauvelt, glasba Jeff Grace, montaža Kelly Reichardt, igrajo Jesse Eisenberg (Josh), Dakota Fanning (Dena), Peter Sarsgaard (Harmon), Alia Shawkat (Surprise), Logan Miller (Dylan), Kai Lennox (Sean), Katherine Waterston (Anne), James Le Gros (prodajalec), Traber Burns (Felix), Autumn Nidalmia (Mable), Barry Del Sherman (Corser), Jason Rojas (aktivist), Clara Mamet (režiserka)

festivali, nagrade Benetke 2013, Toronto 2013, Deauville 2013 (velika nagrada), Rio De Janeiro 2013, London 2013, New York 2014, Seattle 2014, Sydney 2014

IMDb

Harmon je nekdanji marinec, ki še vedno hrepeni po avanturi in uničevanju. Dena je odpadnica visoke družbe z močnim odporom do prevladujoče potrošniške kulture, v katero je bila rojena. Josh je introvertirani delavec na organski kmetiji, vendar obenem tudi samovzgojeni ekološki bojevnik. Skupaj se lotijo najbolj skrajnega političnega dejanja, kar si jih lahko zamislijo. Z eksplozivom razstrelijo sporni hidroelektrični jez, vir in simbol pregrešno potrošne industrijske kulture, ki jo tako prezirajo. Vendar se pravi boj začne šele, ko jih posledice dejanja pahnejo v vrtinec dvoma in paranoje.

»Besna sem zaradi vse izprijenosti v tej državi. Korporacije so zmagale; to sem dojela. Posedujejo vse in si lastijo zrak, oceane, gozdove – vse je njihovo. Kakor koli že. Položaj se zdi tako brezupen, da vsakogar, ki je še voljan iti v boj za varovanje okolja, štejem za junaka. Vesela sem, da obstajajo.« (Kelly Reichardt)

Kelly Reichardt
Rojena leta 1964 v Miamiju. Fotografija jo je začela zanimati že v otroštvu, ko si je od očeta policista izposojala fotoaparat za slikanje prizorišč kriminalnih dejanj. Obiskovala je šolo Muzeja umetnosti v Bostonu. Njen film Old Joy je bil prvi ameriški prejemnik tigra na rotterdamskem filmskem festivalu. Njena zadnja filma Meek’s Cutoff in Nočne poti sta se uvrstila v tekmovalni program beneškega filmskega festivala.

filmografija
1994 River of Grass
1999 Ode
2001 Then a Year (kratki)
2006 Old Joy
2008 Wendy and Lucy (Wendy in Lucy)
2010 Meek’s Cutoff
2013 Night Moves (Nočne poti)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Vsi mi tujci All of Us Strangers

Andrew Haigh

nedelja, 25. 02. 2024 / 11:00 / Dvorana

Film Andrewa Haigha (45 let) je nostalgična, sanjava zgodba o izgubi, osamljenosti in moči ljubezni.

Nina in ježeva skrivnost Nina et le secret du hérisson

Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol

nedelja, 25. 02. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Barvita in napeta animirana detektivka, v kateri iznajdljiva otroka skrivaj rešujeta težave, ki jih je povzročil svet odraslih. Svoje mesto v svetu najdeta, ko pomagata drugim.

Šola čarobnih živali 2 Die Schule der magischen Tiere 2

Sven Unterwaldt Jr.

nedelja, 25. 02. 2024 / 14:00 / Dvorana

Prisrčna pustolovščina, postavljena v nenavadno šolo, kjer so otroci deležni čarobnega sveta živali.