Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Projekcije filma

sreda, 20. 11. 2019 / 21:10 / Dvorana

LIFFe / Ekstravaganca

Nočna izmena Morto não fala

Dennison Ramalho / Brazilija / 2018 / 110 min / portugalščina

Projekcije filma

sreda, 20. 11. 2019 / 21:10 / Dvorana

LIFFe / Ekstravaganca

Brazilska grozljivka se ponaša z edinstveno svežino in morbidnostjo, v kateri kraljujejo mračne sile, razkosana trupla, čudaški prividi in nalezljiva paranoja.

režija Dennison Ramalho, scenarij Dennison Ramalho, Claudia Jouvin, fotografija André Faccioli, montaža Jair Peres, igrajo Daniel de Oliveira (Stênio), Fabíula Nascimento (Odete), Bianca Comparato (Lara), Annalara Prates (Cica), Marco Rica (Jaime)

festivali, nagrade Sitges 2018, Rotterdam 2019, London 2019, Rio de Janeiro 2019

IMDb

Stenio dela kot pomočnik mrliškega oglednika v mrtvašnici sredi velikega, nasilja polnega mesta. Opravka ima s številnimi iznakaženimi trupli in ker dela večinoma ponoči, je njegovo delo zelo samotarsko. A Stenio ima poseben dar: z mrtvimi se – ne glede na to, v kako nezavidljivem stanju so njihova telesa – lahko pogovarja. Stenio ugotovi, da ga z lokalnim pekom vara žena, zato s pomočjo mrtvega kriminalca iz favele naroči njun umor, kar pa mu prinese samo gorje, zdaj ga namreč, dobesedno iz groba, žena začne preganjati …

»Ob ogledu mojih kratkometražcev boste ugotovili, da so brutalni. So seksi, gledalca želijo zbegati, šokirati. V zadnjih letih sem se bolj osredotočil na dramatičnost. Mislim, da se moramo dotakniti človeške note, pripovedovati zgodbe o ljudeh. Spremenil sem svoje gledišče. Še vedno bom v scenarije vnašal prvine šokantnosti, brutalnosti, nasilja in spolnosti, vendar sedaj želim pridati tudi dramatičnost. V tem razvoju je to zame postala prioriteta, najti junakov glas, odkriti gonilo in cilje likov. To sem želel postaviti nad vse, celo pred slog.« (Dennison Ramalho)

Dennison Ramalho
Brazilski režiser, ki se v svojih filmih osredotoča na seks, nasilje in mračne, srhljive elemente, je stari znanec žanrskih festivalov, kot sta Newyorški festival grozljivk in montrealski Festival fantazijskega filma. Nase je opozoril že kot scenarist in režiser kratkih filmov. Nočna izmena pa je njegov celovečerni režijski prvenec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

nedelja, 17. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Steven Wouterlood

nedelja, 17. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.

LIFFe / Panorama

O, čudovita noč O Beautiful Night

Xaver Böhm

nedelja, 17. 11. 2019 / 16:45 / Dvorana

V nenavadni nočni odisejadi mladega glasbenika in skrivnostnega neznanca, polni mračnih čarobno-sanjskih podob, zaznamovanih s človekovo minljivostjo, je eno glavnih vlog odigral slovenski igralec Marko Mandić.