Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:15 (odprto še 04:41, tel: 01 239 22 17).

Nočna izmena Morto não fala

Dennison Ramalho / Brazilija / 2018 / 110 min / portugalščina

Brazilska grozljivka se ponaša z edinstveno svežino in morbidnostjo, v kateri kraljujejo mračne sile, razkosana trupla, čudaški prividi in nalezljiva paranoja.

režija Dennison Ramalho, scenarij Dennison Ramalho, Claudia Jouvin, fotografija André Faccioli, montaža Jair Peres, igrajo Daniel de Oliveira (Stênio), Fabíula Nascimento (Odete), Bianca Comparato (Lara), Annalara Prates (Cica), Marco Rica (Jaime)

festivali, nagrade Sitges 2018, Rotterdam 2019, London 2019, Rio de Janeiro 2019

IMDb

Stenio dela kot pomočnik mrliškega oglednika v mrtvašnici sredi velikega, nasilja polnega mesta. Opravka ima s številnimi iznakaženimi trupli in ker dela večinoma ponoči, je njegovo delo zelo samotarsko. A Stenio ima poseben dar: z mrtvimi se – ne glede na to, v kako nezavidljivem stanju so njihova telesa – lahko pogovarja. Stenio ugotovi, da ga z lokalnim pekom vara žena, zato s pomočjo mrtvega kriminalca iz favele naroči njun umor, kar pa mu prinese samo gorje, zdaj ga namreč, dobesedno iz groba, žena začne preganjati …

»Ob ogledu mojih kratkometražcev boste ugotovili, da so brutalni. So seksi, gledalca želijo zbegati, šokirati. V zadnjih letih sem se bolj osredotočil na dramatičnost. Mislim, da se moramo dotakniti človeške note, pripovedovati zgodbe o ljudeh. Spremenil sem svoje gledišče. Še vedno bom v scenarije vnašal prvine šokantnosti, brutalnosti, nasilja in spolnosti, vendar sedaj želim pridati tudi dramatičnost. V tem razvoju je to zame postala prioriteta, najti junakov glas, odkriti gonilo in cilje likov. To sem želel postaviti nad vse, celo pred slog.« (Dennison Ramalho)

Dennison Ramalho
Brazilski režiser, ki se v svojih filmih osredotoča na seks, nasilje in mračne, srhljive elemente, je stari znanec žanrskih festivalov, kot sta Newyorški festival grozljivk in montrealski Festival fantazijskega filma. Nase je opozoril že kot scenarist in režiser kratkih filmov. Nočna izmena pa je njegov celovečerni režijski prvenec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ne pozabi dihati Ne pozabi dihati

Martin Turk

petek, 28. 02. 2020 / 17:00 / Dvorana

Film o dramah odraščanja in skrivnostih poletja.

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

petek, 28. 02. 2020 / 18:15 / Mala dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Mleko Héraðið

Grímur Hákonarson

petek, 28. 02. 2020 / 19:15 / Dvorana

Zmagovalec predlanskega Liffa Grímur Hákonarson (Ovna) se vrača z navdihujočo zgodbo o neodvisni in pogumni ženski, ki se postavi po robu izkoriščevalski lokalni zadrugi.