Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odpre se čez 01:43).

Nič več strahu La Khaoufa Baada Al'Yaoum

Mourad Ben Cheikh / 2011 / 72 min

Revolucijo januarja 2011, ko je Tunizija doživela ljudsko vstajo ter izgnala dolgoletnega diktatorja Bena Alija, je spočel upor tamkajšnje mladine, toda tudi ti priznavajo, da revolucija brez moderne tehnologije ter spletnih družbenih omrežij (npr. facebooka ali twitterja) morda ne bi uspela. Ko kamera potuje po ulicah zmagovitega Tripolisa, vidimo grafite »hvala facebooku,« ena osrednjih junakinj in pobudnic protesta pa je bila lokalna blogerka Lina Ben Mhenni, uporna mladenka, ki je na spletu objavljala protestna besedila vse od spomladi leta 2010. Lina je poleg odvetnice Radhie Nasraoui, zagovornice zatiranih, ki je pred časom zaradi režimske nepravičnosti tudi gladovno stavkala, osrednja junakinja dokumentarca; osvetljuje genezo, potek in posledice spomladanske vstaje, ki se je zelo hitro razširila tudi v Egipt in Libijo.

»V teh dveh tednih, ko jih je opazoval ves svet, se je pogled Tunizijcev nase spremenil. Ta trenutek se mi je zdelo pomembno dokumentirati. Režiser je prvič imel priložnost snemati dogodke v realnem času. Takšne okoliščine se pred tem še niso ponudile.« (Mourad Ben Cheikh)

Mourad Ben Cheikh – filmografija
Nič več strahu/La Khaoufa Baada Al’Yaoum (2011)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti

ponedeljek, 13. 07. 2020 / 10:00 / Dvorana

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo …

Konje krast Ut og stjæle hester

Hans Petter Moland

ponedeljek, 13. 07. 2020 / 17:15 / Dvorana

Vizualno razkošna, v mogočno norveško divjino postavljena ekranizacija istoimenske uspešnice norveškega pisatelja Pera Pettersona raziskuje teme krivde, odgovornosti in tistih na videz nepomembnih dogodkov, ki za vedno zaznamujejo naša življenja.

Novo na sporedu

Šivi Šavovi

Miroslav Terzić

ponedeljek, 13. 07. 2020 / 20:30 / Dvorana

Ana je prepričana, da je bil njen novorojenček, ki so ga pred osemnajstimi leti razglasili za mrtvega, v resnici ukraden in prodan za posvojitev. Nova sled ji vzbudi upanje, da ga bo končno našla, in poda se v neusmiljen boj s policijo, bolnišnično birokracijo in celo lastno družino, odločena, da bo naposled izvedela resnico.