Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 02:17, tel: 01 239 22 17).

Nič več strahu La Khaoufa Baada Al'Yaoum

Mourad Ben Cheikh / 2011 / 72 min

Revolucijo januarja 2011, ko je Tunizija doživela ljudsko vstajo ter izgnala dolgoletnega diktatorja Bena Alija, je spočel upor tamkajšnje mladine, toda tudi ti priznavajo, da revolucija brez moderne tehnologije ter spletnih družbenih omrežij (npr. facebooka ali twitterja) morda ne bi uspela. Ko kamera potuje po ulicah zmagovitega Tripolisa, vidimo grafite »hvala facebooku,« ena osrednjih junakinj in pobudnic protesta pa je bila lokalna blogerka Lina Ben Mhenni, uporna mladenka, ki je na spletu objavljala protestna besedila vse od spomladi leta 2010. Lina je poleg odvetnice Radhie Nasraoui, zagovornice zatiranih, ki je pred časom zaradi režimske nepravičnosti tudi gladovno stavkala, osrednja junakinja dokumentarca; osvetljuje genezo, potek in posledice spomladanske vstaje, ki se je zelo hitro razširila tudi v Egipt in Libijo.

»V teh dveh tednih, ko jih je opazoval ves svet, se je pogled Tunizijcev nase spremenil. Ta trenutek se mi je zdelo pomembno dokumentirati. Režiser je prvič imel priložnost snemati dogodke v realnem času. Takšne okoliščine se pred tem še niso ponudile.« (Mourad Ben Cheikh)

Mourad Ben Cheikh – filmografija
Nič več strahu/La Khaoufa Baada Al’Yaoum (2011)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zmagovalni filmi Animateke 2023 Zmagovalni filmi Animateke 2023

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Grand Prix: 20 let Grand Prix: 20 let

različni avtorji

nedelja, 03. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Dvajsetletnico festivala bomo proslavili tudi s programom izbranih zmagovalnih filmov iz preteklosti. Od študentskega filma poljske dive Marte Pajek in draguljev estonskih avtorjev Kasparja Jancisa in Kristjana Holma, prek filmov, s katerima sta se Michaela Müller in Špela Čadež vpisali na zemljevid svetovne animacije, do mojstrovine enega in edinega Tomeka Popakula.

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.