Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (za danes zaprto).

Nič več strahu La Khaoufa Baada Al'Yaoum

Mourad Ben Cheikh / Tunizija / 2011 / 72 min

Revolucijo januarja 2011, ko je Tunizija doživela ljudsko vstajo ter izgnala dolgoletnega diktatorja Bena Alija, je spočel upor tamkajšnje mladine, toda tudi ti priznavajo, da revolucija brez moderne tehnologije ter spletnih družbenih omrežij (npr. facebooka ali twitterja) morda ne bi uspela. Ko kamera potuje po ulicah zmagovitega Tripolisa, vidimo grafite »hvala facebooku,« ena osrednjih junakinj in pobudnic protesta pa je bila lokalna blogerka Lina Ben Mhenni, uporna mladenka, ki je na spletu objavljala protestna besedila vse od spomladi leta 2010. Lina je poleg odvetnice Radhie Nasraoui, zagovornice zatiranih, ki je pred časom zaradi režimske nepravičnosti tudi gladovno stavkala, osrednja junakinja dokumentarca; osvetljuje genezo, potek in posledice spomladanske vstaje, ki se je zelo hitro razširila tudi v Egipt in Libijo.

»V teh dveh tednih, ko jih je opazoval ves svet, se je pogled Tunizijcev nase spremenil. Ta trenutek se mi je zdelo pomembno dokumentirati. Režiser je prvič imel priložnost snemati dogodke v realnem času. Takšne okoliščine se pred tem še niso ponudile.« (Mourad Ben Cheikh)

Mourad Ben Cheikh – filmografija
Nič več strahu/La Khaoufa Baada Al’Yaoum (2011)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Jaz sem Frenk Jaz sem Frenk

Metod Pevec

torek, 10. 12. 2019 / 15:00 / Dvorana

Tranzicijska zgodba o najdenih milijonih in politični ideologiji, ki razdvajajo tudi najtesnejše družinske vezi.

iOtok iOtok

Miha Čelar

torek, 10. 12. 2019 / 16:00 / Mala dvorana

iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

Mladi Ahmed Le Jeune Ahmed

Jean-Pierre, Luc Dardenne

torek, 10. 12. 2019 / 17:00 / Dvorana

Zgodba o trinajstletnem Ahmedu, razpetem med ideje o čistosti, ki mu jih vceplja lokalni imam, ter skušnjave življenja. Ali lahko ljubezen premaga fantov pravičniški srd?