Danes je blagajna odprta od 17:30 do 20:40 (odprto še 01:40, tel: 01 239 22 17).

Nezadržno Inexorable

Fabrice du Welz / Belgija, Francija / 2021 / 98 min / francoščina

Najnovejši film belgijskega mojstra avtorskega žanrskega filma in starega prijatelja festivala Kurja polt, Fabricea du Welza, je triler, poln laži in poželenj. Predpostavka je preprosta. Tu je premožna družina. Tu je oče, uspešen romanopisec, ki se bori s pisateljsko blokado. In potem je tu vsiljivka. Film se odvija dušeče počasi, vse dokler se ne razkrijejo pretekle skrivnosti in se začne prelivanje krvi – v čudovito zrnati, 16-milimetrski estetiki, kakršne smo od du Welza in direktorja fotografije Manuela Dacossa že vajeni.

Fotografije

Nezadržno
Nezadržno

»Film, za katerega so scenarij napisali Joséphine Darcy Hopkins, Aurélien Molas in du Welz, se dotika številnih sočnih tem – nepotizma, dolgoživosti zakonske zveze, mita o literarnem geniju, belgijske fašistične zapuščine –, medtem ko se vztrajno stopnjuje vse do niza šokantnih soočenj, ki so bila že od samega začetka neizogibna. Nezadržno, posnet v klasično elegantnem slogu, je prežet s strahom, spletkami in vznemirjujočimi psihološkimi premisleki.«
– Diana Sanchez, TIFF

 »’Inexorable‘ – nezadržno: tisto, čemur ne moremo ubežati. Že od samega začetka je različnim likom usojeno, da se srečajo s svojo usodo. Prva laž deluje kot razodetje, zrno peska, ki povzroči okvaro velike mašinerije. Kljub svoji moči, lažem, omahovanju in odporu liki brezglavo drvijo proti končni, strašni razrešitvi.« 
– Aurore Engelen, Cineuropa

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

ponedeljek, 05. 06. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.

Zbogom, Leonora Leonora addio

Paolo Taviani

ponedeljek, 05. 06. 2023 / 20:40 / Dvorana

Film, ki ga je Paolo Taviani posvetil svojemu bratu in dolgoletnemu sorežiserju Vittoriu, opisuje bizarno popotovanje pepela velikega dramatika Luigija Pirandella do njegovega zadnjega počivališča na Siciliji ter uprizori novelo, napisano dvajset dni pred pisateljevo smrtjo.

Zveri As bestas

Rodrigo Sorogoyen

torek, 06. 06. 2023 / 17:40 / Dvorana

Mojstrska mešanica podeželskega trilerja in psihološke drame, prežeta z dih jemajočim suspenzom in pretečim vzdušjem, je enemu vodilnih španskih režiserjev prinesla nagrado občinstva na festivalu v San Sebastiánu.