Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:30 (odpre se čez 12:28).

Nezadržno Inexorable

Fabrice du Welz / Belgija, Francija / 2021 / 98 min / francoščina

Najnovejši film belgijskega mojstra avtorskega žanrskega filma in starega prijatelja festivala Kurja polt, Fabricea du Welza, je triler, poln laži in poželenj. Predpostavka je preprosta. Tu je premožna družina. Tu je oče, uspešen romanopisec, ki se bori s pisateljsko blokado. In potem je tu vsiljivka. Film se odvija dušeče počasi, vse dokler se ne razkrijejo pretekle skrivnosti in se začne prelivanje krvi – v čudovito zrnati, 16-milimetrski estetiki, kakršne smo od du Welza in direktorja fotografije Manuela Dacossa že vajeni.

Fotografije

Nezadržno
Nezadržno

»Film, za katerega so scenarij napisali Joséphine Darcy Hopkins, Aurélien Molas in du Welz, se dotika številnih sočnih tem – nepotizma, dolgoživosti zakonske zveze, mita o literarnem geniju, belgijske fašistične zapuščine –, medtem ko se vztrajno stopnjuje vse do niza šokantnih soočenj, ki so bila že od samega začetka neizogibna. Nezadržno, posnet v klasično elegantnem slogu, je prežet s strahom, spletkami in vznemirjujočimi psihološkimi premisleki.«
– Diana Sanchez, TIFF

 »’Inexorable‘ – nezadržno: tisto, čemur ne moremo ubežati. Že od samega začetka je različnim likom usojeno, da se srečajo s svojo usodo. Prva laž deluje kot razodetje, zrno peska, ki povzroči okvaro velike mašinerije. Kljub svoji moči, lažem, omahovanju in odporu liki brezglavo drvijo proti končni, strašni razrešitvi.« 
– Aurore Engelen, Cineuropa

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Metronom Metronom

Alexandru Belc

petek, 09. 06. 2023 / 17:00 / Dvorana

Bukarešta, 1972. Sedemnajstletna Ana sanja o ljubezni in svobodi. Neke noči se udeleži zabave, kjer s prijatelji pleše in posluša prepovedano radijsko oddajo Metronom. Takrat pa na vrata potrka Ceaușescujeva tajna policija … Film je prejel nagrado za najboljšo režijo v sekciji Posebni pogled na festivalu v Cannesu.

Poletje ’91 Poletje ’91

Žiga Virc

petek, 09. 06. 2023 / 19:15 / Dvorana

Arhivski dokumentarec Žige Virca (Houston, imamo problem!) prinaša nov in neobremenjen vpogled v vsakdanjik prebivalcev Slovenije na križišču zgodovine. Film, nastal s pomočjo obsežne akcije, v kateri so ljudi povabili, naj jim pošljejo svoje domače posnetke, postavi gledalca v avdiovizualni časovni stroj in ga ponese v kaotično obdobje pred in med osamosvojitvijo Republike Slovenije ter po njej.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

petek, 09. 06. 2023 / 19:45 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.