Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Projekcije filma

petek, 22. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

LIFFe / Predpremiere

Nevidno življenje Evridike A vida invisível de Eurídice Gusmao

Karim Aïnouz / Brazilija, Nemčija / 2019 / 139 min / portugalščina

Projekcije filma

petek, 22. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

LIFFe / Predpremiere

V petdeseta leta postavljena, a sodobno zrežirana tropska melodrama o nezlomljivi vezi med brazilskima sestrama. Nagrada za najboljši film v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.

režija Karim Aïnouz, scenarij Murilo Hauser, Inés Bortagaray, Karim Aïnouz, Martha Batalha (roman), fotografija Hélène Louvart, glasba Benedikt Schiefer, montaža Heike Parplies, igrajo Carol Duarte (starejša/older Eurídice), Fernanda Montenegro (mlajša/younger Eurídice), Julia Stockler (Guida), Barbara Santos (Filomena), Gregório Duvivier (Antenor), Antônio Fonseca (Manuel), Flavia Gusmao (Ana), Maria Manoella (Zélia), Cristina Pereira (Cecília), Gillray Coutinho (Afonso), Flavio Bauraqui (Macedo)

IMDb

Rio de Janeiro, zgodnja petdeseta leta. Osemnajstletna Euridice in dvajsetletna Guida sta zelo različni, a nerazdružljivi sestri. Živita pri nazadnjaških starših, v zelo tradicionalnem okolju, in sanjarita o drugačnem življenju: Euridice bi rada na Dunaju študirala klavir, Guida pa išče resnično ljubezen in se pusti omrežiti čednemu grškemu mornarju. S tem družini nakoplje sramoto in oče v navalu jeze med sestrama prekine vse stike. To je začetek dolge ločitve med ženskama, ki nikoli ne izgubita upanja, da bodo pisma, ki si jih pošiljata prek mame, prispela na pravi naslov, čeprav nanje nikoli ne dobita odgovora. Nekega dne pa ju doleti presenetljivo spoznanje …

»Želel sem spregovoriti o generaciji žensk, ki so danes stare osemdeset in devetdeset, počasi izginjajoči generaciji. Kako je bilo živeti v času, ko ločitev ni bila dovoljena, seksualna revolucija se še ni začela in kontracepcijskih tablet ni bilo? Mislim, da so povojno obdobje v Braziliji zaznamovale zelo stroge, konservativne družinske vrednote.« (Karim Aïnouz)

Karim Aïnouz
Rojen leta 1966 v Fortalezi, Brazilija. V Braziliji je študiral arhitekturo in na Univerzi v New Yorku film. Že njegov celovečerni prvenec Madame Satã je bil uvrščen v sklop Posebni pogled festivala v Cannesu in prejel vrsto mednarodnih nagrad. Tudi njegovi naslednji filmi so bili mednarodno opaženi in nagrajevani ter prikazani na velikih festivalih, kot sta Cannes in Benetke.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Dnevi, ki prihajajo Els dies que vindran

Carlos Marqués-Marcet

sobota, 16. 11. 2019 / 21:15 / Dvorana

Režiser Marqués-Marcet je kot izhodišče za naturalistično osvetlitev dilem prihajajočega starševstva uporabil resnično pričakovanje otroka, v kakršnem sta se znašla glavna igralca.

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

nedelja, 17. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Steven Wouterlood

nedelja, 17. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.