Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 06:48).

Projekcije filma

nedelja, 05. 02. 2023 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Asset 1

Neskončnost L'immensità

Emanuele Crialese / Italija, Francija / 2022 / 97 min / italijanščina, španščina

Projekcije filma

nedelja, 05. 02. 2023 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Asset 1
Na spominih režiserja, ki je bil rojen kot deklica, usidrana družinska drama o skrhanih družinskih odnosih ter hrepenenju, ki prežema srca odraslih in otrok.

režija Emanuele Crialese, scenarij Emanuele Crialese, Francesca Manieri, Vittorio Moroni, fotografija Gergely Pohárnok, glasba Rauelsson, montaža Clelio Benevento, igrajo Penélope Cruz (Clara), Vincenzo Amato (Felice), Elena Arvigo (Patrizia), Aurora Quattrocchi (Clarina mama/Clara's mother), Filippo Pucillo (Andrea), Luana Giuliani (Adriana), Alvia Reale (Adriana), Carlo Gallo (Alberto), Rita De Donato (Marina), Laura Nardi (Serena)

festivali, nagrade Benetke 2022

IMDb

Rim, sedemdeseta leta: svet, razpet med rastjo novih sosesk in črno-belimi tv-oddajami ter družbenimi dosežki in zastarelimi družinskimi normativi. Clara in Felice sta se pravkar vselila v novo stanovanje. Njun zakon je v krizi: ne ljubita se več, a se ne zmoreta ločiti. Skupaj ju držijo le še njuni otroci, v katere Clara kanalizira vse svoje hrepenenje po svobodi. Najbolj se na Clarino nihanje razpoloženja in naraščajočo napetost med staršema odziva dvanajstletna Adriana, ki zavrača svoje ime in identiteto ter trdi, da je deček, kar že tako krhko družino privede na rob zloma. Medtem ko otroci čakajo, da jim nekaj pokaže pot – morda glas od zgoraj ali pa pesem na televiziji – se spremeni vse; tako v njih kot okrog njih.

»Neskončnost je film, ki sem si ga od nekdaj prizadeval ustvariti /…/. Je film o spominu, za katerega sem potreboval večjo distanco, drugačno zavest. Kot vsa moja dela je v bistvu predvsem film o družini: o nedolžnosti otrok in o njihovem odnosu z mamo, ki je lahko zaživel le v umetniškem in človeškem srečanju s Penélope Cruz, z njeno rahločutnostjo in izjemno sposobnostjo interakcije s tremi zelo mladimi igralci, ki so pred filmsko kamero stali prvič.« (Emanuele Crialese)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 09. 12. 2022 / 15:30 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

petek, 09. 12. 2022 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Obe strani rezila Avec amour et acharnement

Claire Denis

petek, 09. 12. 2022 / 18:30 / Dvorana

Claire Denis po filmu Žarek v srcu ponovno združi moči z Juliette Binoche v zgodbi o ženski srednjih let, ki se nepričakovano znajde v vrtincu nebrzdanih strasti. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.