Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (za danes zaprto).

Nekega dne bomo zmagoslavni Pacchigi!

Izutsu Kazuyuki / Japonska / 2004 / 119 min / japonščina, korejščina

režija Izutsu Kazuyuki, scenarij Habara Daisuke, Izutsu Kazuyuki (avtorja izvirnih zgodb: Matsuyama Takeshi, Lee Bong-ou), fotografija Yamamoto Hideo, glasba Kato Kazuhiko, produkcija Ishihara Hitomi, igrajo Shioya Shun, Takaoka Sosuke, Sawajiri Erika, Koide Keisuke, Yanagihara Kyoko, Onoue Hiroyuki, Namioka Kazuki, Maki Yoko, Odagiri Jo, Yo Kimiko, Maeda Gin, Mitsuishi Ken

IMDb

  zgodba

Zgodba filma se odvija leta 1968 v Kyotu na viharnem ozadju takratnih družbenih turbulenc in napetih odnosov med Japonski in Korejci na Japonskem.

Vse se začne, ko skupina mladih japonskih karateistov užali dve korejski deklici. Med japonsko in korejsko srednješolsko mladino izbruhne pravcata vojna, ki jo bo lahko končalo samo prijateljstvo, osnovano na preseganju etničnih zamer in iskanju skupnega jezika v pomembnejših življenjskih zadevah.

Nekega dne bomo zmagoslavni je bil po mnenju nekaterih japonskih filmskih kritikov označen za najboljši domači film leta 2005. Gre tudi za eno redkih iskrenih in realističnih filmskih obravnav pereče problematike japonsko-korejskih odnosov. Film je prejel dve nominaciji japonske filmske akademije: za najboljši scenarij in najboljšo režijo.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 23. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Zadnjič

Pankrt Bastarden

Nikolaj Arcel

četrtek, 23. 05. 2024 / 19:45 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Nikolaj Arcel se deset let po Kraljevski aferi vračata s Pankrtom, mogočnim zgodovinskim epom o osvajanju danske divjine, hkrati pa intimno, brezčasno zgodbo o življenju, ki se zgodi, medtem ko delamo druge načrte.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

petek, 24. 05. 2024 / 17:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.