Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Ne pričakujte preveč od konca sveta Nu astepta prea mult de la sfârsitul lumii

Radu Jude / Romunija, Luksemburg, Francija, Hrvaška / 2023 / 164 min / romunščina, angleščina

Še en kontroverzen izdelek slavnega romunskega režiserja, ki brez filtra, z nesramno duhovitostjo in resnobno grotesknostjo naslika satirični portret sodobne Romunije z vsemi nizkotnimi odtenki sodobne človeške družbe.

igrajo Ilinca Manolache (Angela), Nina Hoss (Doris Goethe), Alex M. Dascalu (Dan Trofaila), Ovidiu Pîrșan, Dorina Lazăr, László Miske, Katia Pascariu

festivali, nagrade Locarno 2023 (posebna nagrada žirije)

Angela je asistentka produkcije v filmskem in video podjetju v Bukarešti. Poleg neprespanih noči, večnih pritiskov in negotovosti glede službe ji nadrejeni naložijo nov izziv. Za avstrijsko podjetje morajo posneti promocijski video, ki bo delavce spodbujal k uporabi zaščitnih oblačil in opreme. Video mora vsebovati osebna pričevanja z jasnim podtonom, da za nobeno nesrečo ali nezgodo niso krivi šefi, temveč delavčeva lastna malomarnost. Angela na avdicijah išče invalide, ki so za obljubljeni honorar pripravljeni sodelovati v tej farsi. Zasebno pa ima poseben hobi: na TikToku pod psevdonimom Bobita z opolzkostjo in sovražnim govorom v obliki seksističnih, rasističnih in drugih toksičnih komentarjev v svetovni splet izliva svoje frustracije.

»Po eni strani me privlači humor, ki nastane ob spremembi zornega kota. /…/ Prizore rad pustim, da se raztegnejo za sekundo dlje, kot bi se morali, saj je humor, ki ga iščem, pogosto najti v prav teh trenutkih. /…/ Poleg tega menim, da se humor – še zlasti kot je uporabljen v tem filmu – lahko spremeni v ostro in močno kritiško orodje, zaradi sposobnosti stvari napihniti in pretirati.« (Radu Jude)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«