Danes je blagajna odprta od 00:00 do 00:00 (za danes zaprto).

Naslovnica: New York Times od blizu Page One: Inside the New York Times

Andrew Rossi / 2011 / 92 min

V času, ko spletno novičarstvo vse boj spodjeda tradicionalne tiskane medije, se je v težavah znašel tudi sloviti New York Times, več kot stoletje eden najzanesljivejših virov informacij. Rossijev dokumentarec je natančen in celovit vpogled v delovni proces znotraj medijske hiše, ki še vedno velja za novinarsko biblijo. Toda Rossijev dokumentarec ne prikaže le novinarskega dela, uradniških sestankov in terenskega raziskovalnega dela, temveč – povsem v duhu časa – analizira tudi aktualno medijsko krajino, propadanje tradicionalnih časnikov, pomen bloganja, tvitanja in drugega elektronskega komuniciranja. Medtem ko spremljamo priprave New York Timesa na objave pomembnih besedil o vojni v Afganistanu, Wikileaksu ali umiku bojnih enot iz Iraka, se hkrati izriše morda najpomembnejša zgodba o časopisnem novinarstvu, prilagajanju na trende, sodobnih načinih prenosa informacij (iPad) in novih navadah bralcev.

»Z Davidom Carrom, novinarjem New York Timesa, sem opravil intervju za drug projekt. Med pogovorom mi je Carr predstavil zgodovino Timesa in njegove notranje postopke. Pogovor je nato prešel na projekt, ki se osredotoča na prizadevanja Media Deska, pri katerem je zaposlen Carr, na poročilo o težnjah v gospodarstvu in tehnologiji, ki vplivajo na celotno industrijo. Ni boljšega načina za dokumentiranje gospodarske krize v novinarstvu kot slediti skupini neustrašnih novinarjev najbolj prestižnega dnevnika države, ki vsakodnevno raziskujejo isto zgodbo!« (Andrew Rossi)

Andrew Rossi – filmografija
Eat This New York (2004); Le Cirque: A Table in Heaven (2007)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Film pod zvezdami / Odpovedano

Minari Minari

Lee Isaac Chung

nedelja, 01. 08. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Film o korejsko-ameriški družini, ki se v osemdesetih letih iz Kalifornije preseli v ruralni Arkansas in začne na neobetavnem kosu zemlje pridelovati korejsko zelenjavo …

Padati Falling

Viggo Mortensen

ponedeljek, 02. 08. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Režijski prvenec igralca Vigga Mortensena je intimna drama o zapletenem razmerju med sinom in starajočim se očetom; zgodba o izgubi, spominih in odpuščanju.

Film pod zvezdami / Predpremiera

Nekoč so bili ljudje Nekoč so bili ljudje

Goran Vojnović

torek, 03. 08. 2021 / 21:30 / Ljubljanski grad

Leo je Italijan, ki živi v Sloveniji, Vučko pa nekdanji begunec iz Bosne. Ker jima grozi, da bosta izgubila restavracijo, sprejmeta ponudbo prevaranta Giannija: ukrasti morata njegov tovornjak, da bo Gianni lahko pobral denar pri zavarovalnici. A prijatelja po pomoti odpeljeta napačen tovornjak – in v njem najdeta nepričakovan tovor …