Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odprto še 02:38, tel: 01 239 22 17).

Narobe svet Wrong

Quentin Dupieux / Francija, ZDA / 2011 / 94 min

Ekscentrični režiser in elektroglasbenik Quentin Dupieux v svoji najnovejši komediji preprosto zgodbo o iskanju izgubljenega psa spremeni v noro nadrealistično dogodivščino, katere osnovni gonili sta absurd in nesmisel.

režija Quentin Dupieux, scenarij Quentin Dupieux, fotografija Quentin Dupieux, glasba Mr. Oizo, Tahiti Boy, montaža Quentin Dupieux, igrajo Jack Plotnick (Dolph Springer), Eric Judor (Victor), Alexis Dziena (Emma), Steve Little (detektiv Ronnie), William Fichtner (mojster Chang)

 

festivali, nagrade Toronto 2011, Sundance 2012

IMDb

Ekscentrični režiser in elektroglasbenik Quentin Dupieux v svoji najnovejši komediji preprosto zgodbo o iskanju izgubljenega psa spremeni v noro nadrealistično dogodivščino, katere osnovni gonili sta absurd in nesmisel.

Nekega jutra Dolph Springer zgrožen ugotovi, da je izgubil ljubezen svojega življenja, psa Paula. V prizadevanju, da bi ga našel (in svoje življenje), Dolph dramatično poseže v življenje ljudi v okolici: s seksom obsedenega raznašalca pic, soseda, zasvojenega s tekom, francosko-mehiškega vrtnarja in živalskega detektiva. V iskanju izgubljenega Paula pa Dolphu grozi, da bo izgubil še nekaj pomembnejšega – zdravo pamet.

»Vem, da je tudi v filmu Narobe svet nekaj globljih pomenov, ki se napajajo pri moji podzavesti. To me ne moti. Podobno je goloti, saj pišem, ne da bi razmišljal, zatorej je res, vsebuje neke vrste globlje pomene, vendar to ni poanta. To je samo za vas, gledalce. Če želite, jih sprejmite, če pa ne, ga lahko gledate kot čisto zabavo in samo kot 90 minut nadrealistične vsebine.« (Quentin Dupieux)

Quentin Dupieux
Rojen leta 1974 v kraju Clamart, Francija. Pri dvanajstih letih je prvič odkril filmsko kamero in z njo posnel vse, kar je videl. Kmalu je tudi začel pisati glasbo, ki spremlja njegove posnetke, in si izmišljevati različne psevdonime (npr. MR. OIZO). Odločil se je, da bo postal filmski režiser in producent. Film Narobe svet je njegov tretji celovečerni film.

filmografija
2002 Nonfilm (kratki/short)
2007 Steak
2010 Rubber (Guma)
2011 Wrong (Narobe svet)

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Razprodano

LGBT_SLO_1984 LGBT_SLO_1984

Boris Petkovič

sreda, 08. 02. 2023 / 18:30 / Mala dvorana

Dokumentarni pogled na slovensko LGBT gibanje skozi prizmo aktivizma in kulture.

TÁR TÁR

Todd Field

sreda, 08. 02. 2023 / 19:30 / Dvorana

Todd Field (V pasti, Mali otroci) raziskuje teme moči in slave ter zastavlja večno vprašanje, ali lahko umetnost ločimo od umetnika. Cate Blanchett je za vlogo genialne in brezobzirne dirigentke na vrhuncu kariere zasluženo prejela zlati globus in nagrado za najboljšo igralko v Benetkah. Šest nominacij za oskarja, med drugim za najboljšo glavno igralko, film in režijo!

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sreda, 08. 02. 2023 / 20:30 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.