Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:00 (odpre se čez 12:00).

Najstnika Little Men

Ira Sachs / ZDA / 2016 / 85 min / angleščina

Zgodba o prijateljstvu med trinajstletnikoma, ki ga ogrozi spor med njunimi starši, pa tudi kritičen filmski pogled na problem razvoja brooklynskih četrti.

režija Ira Sachs, scenarij Mauricio Zacharias, Ira Sachs, fotografija Óscar Durán, glasba Dickon Hinchliffe, montaža Mollie Goldstein, Affonso Gonçalves, igrajo Greg Kinnear (Brian Jardine) Jennifer Ehle (Kathy Jardine), Paulina Garcia (Leonor), Theo Taplitz (Jake Jardine), Michael Barbieri (Tony Calvelli)

festivali, nagrade Sundance 2016, Berlinale 2016, Edinburg 2016

IMDb

Jake Jardine je tih in občutljiv trinajstletnik, ki sanja, da bo nekoč postal umetnik. Na dedkovem pogrebu spozna prijaznega in navihanega vrstnika Tonyja, sina najemnice butika z oblačili v stanovanjski hiši, ki je v lasti Jakove družine. Fanta se hitro spoprijateljita, a njuno prijateljstvo kmalu postavi na preizkušnjo spor med Tonyjevo mamo Leonor in Jakovim očetom, ki hoče povišati najemnino za Leonorin butik.

»Nekoč sem prebral, da knjige Jane Austen lahko označimo za dela o dveh tematikah: ljubezni in denarju. Občutek imam, da se s tem lahko identificiram, ne ker bi bili moji filmi zelo austenovski, temveč ker v povezavi s tema vprašanjema lahko veliko izveš o likih in tudi o neki kulturi. Sam vidim ogromno drame v dejstvu, da se liki ukvarjajo s svojo družino in medsebojnimi odnosi ter se zatem poglabljajo v vprašanja finančnih ali osnovnih človeških potreb.«
(Ira Sachs) 

Ira Sachs
Rojen leta 1965 v Memphisu, ZDA. Diplomiral je iz literature in filma na Univerzi Yale ter uči film na Univerzi Kolumbija v New Yorku. Njegovi filmi večinoma obravnavajo gejevsko problematiko, zato velja za enega ključnih ustvarjalcev newyorške gejevske skupnosti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 21. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

torek, 21. 05. 2024 / 19:30 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

torek, 21. 05. 2024 / 20:00 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.