Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:45 (odpre se čez 06:41).

Najlepši časi Luchshee vremya goda

Svetlana Proskurina / Rusija / 2007 / 93 min

Moški in dve ženski so ujeti v vseživljenjsko razmerje, v katerem je neuslišana ljubezen prepletena s pristno nežnostjo in strast ukročena z ločitvijo.

Ženski v srednjih letih Katia in Valia sta bili v mladosti zapleteni v ljubezenski trikotnik z Valentinom, katerega prava ljubezen je Valia. Ko pa ta v občinskem stanovanju, kjer so živeli vsi trije, pohabi nasilnega soseda, mora v zapor. V tem času ločitve Valentin začne razmerje s Katio, ki je bila že ves čas ljubosumna na Valio. S Katio se poroči, a leta pozneje spet sreča Valio in stara strast se ponovno obudi. Zgodba z veliko mitskimi elementi raziskuje protislovno naravo človeških razmerij, poželenja in nasilnih vzgibov, naperjenih proti sebi ali drugim, ki jih zaznamo ne glede na to, ali gre za razmerje med moškim in žensko ali pa med dvema ženskama ali moškima.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

112 Den skyldige

Gustav Möller

sreda, 26. 02. 2020 / 10:00 / Dvorana

Eden najbolj nagrajevanih prvencev lanskega leta; minimalističen danski krimič, kjer ima policist v napeti tekmi s časom na voljo le eno orodje: telefon.

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

sreda, 26. 02. 2020 / 16:00 / Mala dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Prekla Dilda

Kantemir Balagov

sreda, 26. 02. 2020 / 17:00 / Dvorana

Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada.