Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (za danes zaprto).

Najlepši časi Luchshee vremya goda

Svetlana Proskurina / Rusija / 2007 / 93 min

Moški in dve ženski so ujeti v vseživljenjsko razmerje, v katerem je neuslišana ljubezen prepletena s pristno nežnostjo in strast ukročena z ločitvijo.

Ženski v srednjih letih Katia in Valia sta bili v mladosti zapleteni v ljubezenski trikotnik z Valentinom, katerega prava ljubezen je Valia. Ko pa ta v občinskem stanovanju, kjer so živeli vsi trije, pohabi nasilnega soseda, mora v zapor. V tem času ločitve Valentin začne razmerje s Katio, ki je bila že ves čas ljubosumna na Valio. S Katio se poroči, a leta pozneje spet sreča Valio in stara strast se ponovno obudi. Zgodba z veliko mitskimi elementi raziskuje protislovno naravo človeških razmerij, poželenja in nasilnih vzgibov, naperjenih proti sebi ali drugim, ki jih zaznamo ne glede na to, ali gre za razmerje med moškim in žensko ali pa med dvema ženskama ali moškima.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Novo na sporedu

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

ponedeljek, 10. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.

Zadnjič

Zlata rokavica Der goldene Handschuh

Fatih Akin

torek, 11. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Fatih Akin (Z glavo skozi zid, Kuhinja z dušo, Obupana) ustvari srh zbujajoči portret zloglasnega serijskega morilca Fritza Honke, ki je v sedemdesetih letih sejal grozo in strah po hamburški rdeči četrti.

Veliki diktator The Great Dictator

Charles Chaplin

torek, 11. 08. 2020 / 21:00 / Kongresni trg

Film, v katerem Charlie odigra dvojno vlogo dobrodušnega židovskega brivca in krutega diktatorja Hynkla, je drzna zmes politične satire, humanizma in slapstick humorja.