Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:00 (odpre se čez 12:57).

Najlepši časi Luchshee vremya goda

Svetlana Proskurina / Rusija / 2007 / 93 min

Moški in dve ženski so ujeti v vseživljenjsko razmerje, v katerem je neuslišana ljubezen prepletena s pristno nežnostjo in strast ukročena z ločitvijo.

Ženski v srednjih letih Katia in Valia sta bili v mladosti zapleteni v ljubezenski trikotnik z Valentinom, katerega prava ljubezen je Valia. Ko pa ta v občinskem stanovanju, kjer so živeli vsi trije, pohabi nasilnega soseda, mora v zapor. V tem času ločitve Valentin začne razmerje s Katio, ki je bila že ves čas ljubosumna na Valio. S Katio se poroči, a leta pozneje spet sreča Valio in stara strast se ponovno obudi. Zgodba z veliko mitskimi elementi raziskuje protislovno naravo človeških razmerij, poželenja in nasilnih vzgibov, naperjenih proti sebi ali drugim, ki jih zaznamo ne glede na to, ali gre za razmerje med moškim in žensko ali pa med dvema ženskama ali moškima.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 21. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

torek, 21. 05. 2024 / 19:30 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

torek, 21. 05. 2024 / 20:00 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.