Danes je blagajna odprta od 16:10 do 21:30 (za danes zaprto).
Za zamudnike, 1. decembra 2013

Najboljša ponudba La migliore offerta

Giuseppe Tornatore / Italija / 2013 / 131 min

»V vsakem ponaredku je nekaj avtentičnega.«

igrajo Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Sylvia Hoeks, Donald Sutherland, distribucija FIVIA – Vojnik, uradna stran filma

IMDb Uradna stran

zgodba
»V vsakem ponaredku je nekaj avtentičnega.«

Najboljša ponudba pripoveduje o ekscentričnem zbiralcu umetnin ter vodji priznane avkcijske hiše Virgilu Oldmanu, ki ga obsede skrivnostna mlada dedinja. Nenavadno ljubezensko zgodbo, postavljeno v svet visoke umetnosti, je v slogu klasične detektivke posnel italijanski režiser Giuseppe Tornatore (Kino Paradiž, Malena), glasbo pa je prispeval Ennio Morricone. Film je bil premierno prikazan na letošnjem Berlinskem filmskem festivalu.

kritike
»/…/ Tornatore se odmakne od sicilijanske tematike, ki se vleče od Kina Paradiža do Baarìe, vzame svojo kulturno prtljago s podstrešja in ustvari klasično detektivko Starega sveta, umeščeno v ekstravagantni svet umetnosti. /…/ Najboljša ponudba ustvari zapleteno zgodbo iz amorfnega vzdušja nevroz, bogastva in sofisticiranosti. Njena analiza umetnosti, lepote, jesenske ljubezni, resnice in laži ima v sebi otožnost Smrti v Benetkah, in glavni lik se ne imenuje Oldman po naključju. /…/ Geoffrey Rush upodobi lik z osupljivo globino /…/. Domiselno napisan povratek k angleško govorečemu žanrskemu filmu, kjer režiserjevi baročni ekscesi najdejo svoje mesto v zgodbi.«
– Deborah Young, The Hollywood Reporter

»Zaplet se zdi kot iz črne pravljice: stari zaljubljenec hoče s pomočjo dobrega in neustrašnega mladega viteza /…/ rešiti princeso iz samotnega gradu. Najboljša ponudba, film v Tornatorejevem abstraktnem in simboličnem slogu (v nasprotju s tistimi, ki je posnel na Siciliji), je še en dokaz o režiserjevem mojstrstvu v oblikovanju mizanscene (elegantna) in pripovedi, napeti kot pri trilerju.«  
– Roberto Nepoti, La Repubblica

»Vsak novi film Giuseppeja Tornatoreja je pravi mali dragulj. Najboljša ponudba ni izjema.« 
– Bénédicte Prot, Cineuropa

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Štirje mali odrasli Neljä pientä aikuista

Selma Vilhunen

petek, 14. 06. 2024 / 18:20 / Dvorana

Ljubi in pusti ljubiti! Finska komična drama pripoveduje o paru srednjih let, ki se odloči vstopiti v zapleteni svet poliamorije. Nenavadna »zgodba o odraščanju« je na zadnjem Liffu prejela nagrado žirije Art kino mreže Slovenije.

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

petek, 14. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Vrvež v moji glavi 2 Inside Out 2

Kelsey Mann

sobota, 15. 06. 2024 / 16:30 / Dvorana

Naredimo prostor za nova čustva. Nadaljevanje animirane uspešnice Vrvež v moji glavi.