Danes je blagajna odprta od 15:10 do 19:00 (odpre se čez 02:03).
Za zamudnike, 1. decembra 2013

Najboljša ponudba La migliore offerta

Giuseppe Tornatore / Italija / 2013 / 131 min

»V vsakem ponaredku je nekaj avtentičnega.«

igrajo Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Sylvia Hoeks, Donald Sutherland, distribucija FIVIA – Vojnik, uradna stran filma

IMDb Uradna stran

zgodba
»V vsakem ponaredku je nekaj avtentičnega.«

Najboljša ponudba pripoveduje o ekscentričnem zbiralcu umetnin ter vodji priznane avkcijske hiše Virgilu Oldmanu, ki ga obsede skrivnostna mlada dedinja. Nenavadno ljubezensko zgodbo, postavljeno v svet visoke umetnosti, je v slogu klasične detektivke posnel italijanski režiser Giuseppe Tornatore (Kino Paradiž, Malena), glasbo pa je prispeval Ennio Morricone. Film je bil premierno prikazan na letošnjem Berlinskem filmskem festivalu.

kritike
»/…/ Tornatore se odmakne od sicilijanske tematike, ki se vleče od Kina Paradiža do Baarìe, vzame svojo kulturno prtljago s podstrešja in ustvari klasično detektivko Starega sveta, umeščeno v ekstravagantni svet umetnosti. /…/ Najboljša ponudba ustvari zapleteno zgodbo iz amorfnega vzdušja nevroz, bogastva in sofisticiranosti. Njena analiza umetnosti, lepote, jesenske ljubezni, resnice in laži ima v sebi otožnost Smrti v Benetkah, in glavni lik se ne imenuje Oldman po naključju. /…/ Geoffrey Rush upodobi lik z osupljivo globino /…/. Domiselno napisan povratek k angleško govorečemu žanrskemu filmu, kjer režiserjevi baročni ekscesi najdejo svoje mesto v zgodbi.«
– Deborah Young, The Hollywood Reporter

»Zaplet se zdi kot iz črne pravljice: stari zaljubljenec hoče s pomočjo dobrega in neustrašnega mladega viteza /…/ rešiti princeso iz samotnega gradu. Najboljša ponudba, film v Tornatorejevem abstraktnem in simboličnem slogu (v nasprotju s tistimi, ki je posnel na Siciliji), je še en dokaz o režiserjevem mojstrstvu v oblikovanju mizanscene (elegantna) in pripovedi, napeti kot pri trilerju.«  
– Roberto Nepoti, La Repubblica

»Vsak novi film Giuseppeja Tornatoreja je pravi mali dragulj. Najboljša ponudba ni izjema.« 
– Bénédicte Prot, Cineuropa

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

ponedeljek, 26. 02. 2024 / 16:10 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Malmkrog Malmkrog

Cristi Puiu

ponedeljek, 26. 02. 2024 / 18:30 / Dvorana

Cristi Puiu (Sieranevada, Smrt gospoda Lazarescuja) je film posnel po besedilu ruskega mistika in filozofa Vladimirja Sergejeviča Solovjova Trije pogovori o vojni, napredku in koncu svetovne zgodovine. Nagrada za najboljšo režijo v sekciji Srečanja na Berlinalu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

ponedeljek, 26. 02. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.