Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (za danes zaprto).

Nadzor Control

Anton Corbijn / Velika Britanija, Japonska, Avstralija, ZDA / 2007 / 122 min / angleščina

Film je režiral priznani fotograf glasbenikov Anton Corbijn na podlagi knjige Deborah Curtis Touching From A Distance. Gre za zgodbo o pokojnem pevski skupine Joy Divison Ianu Curtisu; prikazuje vzpon njegove skupine in tragični samomor.

režija Anton Corbijn, scenarij Matt Greenhalgh, igralci Sam Riley, Samantha Morton, Alexandra Maria Lara, Joe Anderson, James Anthony Pearson, Harry Treadaway, Craig Parkinson, Toby Kebbell

IMDb Uradna stran

“Naj poenostavim do meje banalnosti: filmi so lahko dobri ali slabi. In filmi, ki se tematsko navezujejo na muziko, načeloma niso nobena izjema. Vendar pa obstaja nekaj, kar jih v vsakem primeru rešuje: muzika. Roko na srce: ne vem, kakšen je film Control, nisem ga še gledal. In ravno zato sem ga izbral: rad bi ga videl. Seveda v upanju, da je dober. Ampak hkrati je to popolnoma nepomembno, vem namreč, da obstaja nekaj, kar ga bo v vsakem primeru reševalo: muzika. Skratka: prepričan sem, da se bom mel fajn.” Boštjan Narat

Film Nadzor je režiral priznani fotograf glasbenikov Anton Corbijn. Temelji na knjigi Deborah Curtis z naslovom Touching From A Distance. Gre za zgodbo o pokojnem pevski skupine Joy Divison Ianu Curtisu, prikazuje vzpon njegove skupine in tragični samomor.

Igrajo Samantha Morton, Alexandra Maria Lara in neverjetni, doslej malo znani Sam Riley v vlogi Iana Curtisa. Film prikazuje njegov odnos tako z ženo kot dekletom, njegovo bitko z epilepsijo in pot do uspeha z njegovo skupino Joy Divison. V filmu so skladbe skupine New Order kot tudi izvirni posnetki iz sedemdesetih Warsaw in Joy Divison.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Štirje mali odrasli Neljä pientä aikuista

Selma Vilhunen

ponedeljek, 17. 06. 2024 / 16:20 / Dvorana

Ljubi in pusti ljubiti! Finska komična drama pripoveduje o paru srednjih let, ki se odloči vstopiti v zapleteni svet poliamorije. Nenavadna »zgodba o odraščanju« je na zadnjem Liffu prejela nagrado žirije Art kino mreže Slovenije.

Križana ljubimca Chikamatsu monogatari

Kenji Mizoguchi

ponedeljek, 17. 06. 2024 / 19:00 / Dvorana

V fevdalnem Kjotu trgovčevo ženo in vajenca zbližata gospodarjeva podlost in ljubosumje … Kenji Mizoguchi je zgodbo o usodni ljubezni priredil po lutkovni igri Chikamatsuja Monzaemona (1653–1725).

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 18. 06. 2024 / 16:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.