Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odpre se čez 03:31).

Na stotine bobrov Hundreds of Beavers

Mike Cheslik / ZDA / 2023 / 108 min / angleščina

Navdihujoč, za počit smešen, na trenutke ponavljajoč, predvsem pa popolnoma ubrisan film. 

Epska nema nadnaravna akcijska komedija se dogaja v Severni Ameriki 19. stoletja, kjer prodajalec jabolčnega žganja (Ryland Brickson Cole Tews), ki ga tudi sam rad cukne, po eksploziji destilarne obtiči sredi snežne divjine. Če hoče preživeti, mora priti do krzna. Če hoče priti do krzna, mora postati najbolj pretkan lovec s pastmi in ukaniti na stotine bobrov.

V zasneženem Milwaukeeju sta si najboljša prijatelja in nadobudna filmarja Mike in Ryland zastavila čudaški izziv: s proračunom dvajsetih dolarjev in nekaj plišastimi kostumi sta kanila posneti celovečerno igrano inkarnacijo Looney Tunes risanke. Bolj noro je samo še to, da jima je uspelo. Na stotine bobrov je navdihujoč, za počit smešen, na trenutke ponavljajoč, predvsem pa popolnoma ubrisan film. 

»Steroidno nabrekel je od gegov in duhovitosti, prismuknjenost mu leze kar iz ušes, njegov dar za ustvarjanje domišljijskih svetov pa je naravnost prečudovit.«
– Guy Maddin

»Cheslik je ustvaril nepričakovano vizionarsko delo, ki vam odpre povsem nov pogled na klasično filmsko umetnost. Na stotine bobrov je vznemirljiv na načine, ki si jih ne morete predstavljati. Morate ga videti, da bi verjeli.«
– Michael Talbot-Haynes, Film Threat

»V duhu filma Na stotine bobrov se združijo risanke Looney Tunes, komedije Bennyja Hilla, Tromin Kanibal: muzikal, Vroča sedla Mela Brooksa in program Adult Swim. Za crknit!«
– Matt Donato, Slash Film 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.