Danes je blagajna odprta od 14:50 do 20:30 (odpre se čez 11:21).

Mrzla koža Cold Skin

Xavier Gens / Španija, Francija / 2017 / 108 min / angleščina

Režiser Xavier Gens (Frontière(s), The Divide), član zloglasne druščine »novih francoskih ekstremistov«, se s kostumsko basnijo o človeški slabosti pokloni grozljivi domišljiji in podvodnemu imaginariju H. P. Lovecrafta.

igrajo Ray Stevenson, David Oakes, Aura Garrido, distribucija FIVIA – Vojnik

IMDb

Fotografije

Na pragu prve svetovne vojne ladja na odročni otok ob južnem tečajniku pripelje mladega moža, da bi tam prevzel delo na vremenski postaji. Toda ko prispe na postajo, tam ni ne duha ne sluha o prejšnjem oskrbniku. Edini prebivalec otoka je zblazneli brodolomec, ki je bil priča neizrekljivi grozi. Povsod okoli so le gozd, skalovje, tišina in neskončno morje. Nato se prične spuščati noč …

Režiser Xavier Gens (Frontière(s), The Divide), član zloglasne druščine »novih francoskih ekstremistov«, se s kostumsko basnijo o človeški slabosti pokloni grozljivi domišljiji in podvodnemu imaginariju H. P. Lovecrafta.

»Ogled lovecraftovske Mrzle kože je kajpak obvezen za ljubitelje filmov Xavierja Gensa. To je še en režiserjev značilno mrk film, v katerem vir groze niso ‘pošasti’, pač pa človek sam.«
– Kat Hughes, The Hollywood News

»Francoski režiser Xavier Gens se je do zdaj posvečal bolj direktnim žanrskim poskusom s primesmi teatralične mizantropije (Frontière(s), The Divide, Križanje), tokrat pa ambiciozno evocira zloslutne zgodbe Melvilla in Conrada, s kančkom Poejeve Pripovedi Arthurja Gordona Pyma /…/. Med prostranimi posnetki razburkanih valov in pustih pokrajin za hip uzremo švigajoče postave in pobeljeni skelet nekakšne morske pošasti na obali. A takoj ko ta goli otok ovije tema, zgodba skrene v svet H. P. Lovecrafta, kjer amfibijski človečnjaki vrejo iz globin morja …«
– Kim Newman, The Kim Newman Web Site

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

sreda, 28. 02. 2024 / 15:50 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

sreda, 28. 02. 2024 / 17:00 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Priscilla Priscilla

Sofia Coppola

sreda, 28. 02. 2024 / 18:10 / Dvorana

Sofia Coppola (Marie Antoinette, Izgubljeno s prevodom) razkriva drugo plat ameriškega mita o kralju rock’n’rolla v nežni, rahločutni zgodbi o dekliškem hrepenenju, odraščanju v pravljici in iskanju lastne življenjske poti. Po knjigi Priscille Presley Elvis and Me.