Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:00 (odpre se čez 02:52).

Mrzla koža Cold Skin

Xavier Gens / Španija, Francija / 2017 / 108 min / angleščina

Režiser Xavier Gens (Frontière(s), The Divide), član zloglasne druščine »novih francoskih ekstremistov«, se s kostumsko basnijo o človeški slabosti pokloni grozljivi domišljiji in podvodnemu imaginariju H. P. Lovecrafta.

igrajo Ray Stevenson, David Oakes, Aura Garrido, distribucija FIVIA – Vojnik

IMDb

Fotografije

Na pragu prve svetovne vojne ladja na odročni otok ob južnem tečajniku pripelje mladega moža, da bi tam prevzel delo na vremenski postaji. Toda ko prispe na postajo, tam ni ne duha ne sluha o prejšnjem oskrbniku. Edini prebivalec otoka je zblazneli brodolomec, ki je bil priča neizrekljivi grozi. Povsod okoli so le gozd, skalovje, tišina in neskončno morje. Nato se prične spuščati noč …

Režiser Xavier Gens (Frontière(s), The Divide), član zloglasne druščine »novih francoskih ekstremistov«, se s kostumsko basnijo o človeški slabosti pokloni grozljivi domišljiji in podvodnemu imaginariju H. P. Lovecrafta.

»Ogled lovecraftovske Mrzle kože je kajpak obvezen za ljubitelje filmov Xavierja Gensa. To je še en režiserjev značilno mrk film, v katerem vir groze niso ‘pošasti’, pač pa človek sam.«
– Kat Hughes, The Hollywood News

»Francoski režiser Xavier Gens se je do zdaj posvečal bolj direktnim žanrskim poskusom s primesmi teatralične mizantropije (Frontière(s), The Divide, Križanje), tokrat pa ambiciozno evocira zloslutne zgodbe Melvilla in Conrada, s kančkom Poejeve Pripovedi Arthurja Gordona Pyma /…/. Med prostranimi posnetki razburkanih valov in pustih pokrajin za hip uzremo švigajoče postave in pobeljeni skelet nekakšne morske pošasti na obali. A takoj ko ta goli otok ovije tema, zgodba skrene v svet H. P. Lovecrafta, kjer amfibijski človečnjaki vrejo iz globin morja …«
– Kim Newman, The Kim Newman Web Site

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 06. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

Mali Joe Little Joe

Jessica Hausner

sobota, 06. 06. 2020 / 20:00 / Dvorana

Film Jessice Hausner je po režiserkinih besedah »parabola o skrivnosti, ki jo nosimo v sebi«. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Woody Allen

nedelja, 07. 06. 2020 / 19:00 / Dvorana

Par načrtuje romantični vikend na Manhattnu, a njuni načrti se podrejo tako hitro, kot sonce prekrijejo oblaki. Kmalu se ločita in znajdeta vsak v svojem v vrtincu naključnih srečanj in komičnih dogodivščin.