Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:15 (odprto še 05:41, tel: 01 239 22 17).

Monos Monos

Alejandro Landes / Kolumbija, Nizozemska, Švedska, Argentina, Nemčija, Danska, Urugvaj / 2019 / 102 min / angleščina, španščina

Utopičen pustolovski triler, zasnovan kot študija odraščanja sredi vojaško hierarhičnih odnosov, ki temeljijo na prevladi moči.

režija Alejandro Landes, scenarij Alejandro Landes, Alexis Dos Santos, fotografija Jasper Wolf, glasba Mica Levi, montaža Yorgos Mavropsaridis, Ted Guard, Santiago Otheguy, igrajo Julianne Nicholson (zdravnica), Moisés Arias (Patagrande), Sofía Buenaventura (Rambo), Karen Quintero (Leidi), Laura Castrillón (Sueca), Deiby Rueda (Pitufo), Julián Giraldo (Lobo), Paul Cubides (Perro), Sneider Castro (Bum Bum), Wilson Salazar (sel)

festivali, nagrade Sundance 2019 (posebna nagrada žirije), Berlinale 2019, Buenos Aires 2019, London 2019

IMDb

Osem mladostnikov živi na samotnem pogorju kot paravojaška skupina pod vodstvom skrivnostne Organizacije. Vsak ima svoj vzdevek in svoje dolžnosti, pa vendar ne morejo ubežati čustvom in prebujajočim se hormonom, ki tej izolirani skupnosti dajejo pridih hedonizma, s katerim mladi kljubujejo železni disciplini in vseprisotnemu nasilju. Njihova edina naloga je, da skrbijo za kravo z imenom Shakira in ujeto ameriško zdravnico. A po nesrečnem naključju, ki se ga trudijo na vsak način prikriti, je njihove brezskrbnosti čez noč konec, saj so se prisiljeni umakniti globoko v džunglo …

»/…/ Zanimiva se mi je zdela tako zamisel vojnega filma kot tudi zrcala tistemu življenjskemu obdobju, ki ga vsi spoznamo in je zelo poseben, zelo zmeden čas, mejni trenutek med otroštvom in odraslostjo. Pritegnila me je misel o zrcaljenju teh nasprotnih polov.« (Alejandro Landes)

Alejandro Landes
Priznani brazilski režiser, producent, scenarist in novinar. Rojen leta 1980 v São Paulu, odraščal je v Ekvadorju in Kolumbiji. Njegov dokumentarni prvenec Cocalero je leta 2007 doživel odmevno premiero na festivalu v Sundancu, igrani prvenec Porfirio pa štiri leta pozneje na festivalu v Cannesu.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

petek, 28. 02. 2020 / 15:00 / Dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Ne pozabi dihati Ne pozabi dihati

Martin Turk

petek, 28. 02. 2020 / 17:00 / Dvorana

Film o dramah odraščanja in skrivnostih poletja.

Mleko Héraðið

Grímur Hákonarson

petek, 28. 02. 2020 / 19:15 / Dvorana

Zmagovalec predlanskega Liffa Grímur Hákonarson (Ovna) se vrača z navdihujočo zgodbo o neodvisni in pogumni ženski, ki se postavi po robu izkoriščevalski lokalni zadrugi.