Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 02:00, tel: 01 239 22 17).

Mojster meča 3D San shao ye de jian 3D

Derek Yee / Hong Kong, Kitajska / 2016 / 108 min / mandarinščina

Hongkonški legendi Derek Yee in Hark Tsui predstavljata rimejk Shaw Brothers klasike Death Duel (1977), ki je režiserja Yeeja nekoč izstrelila med igralske zvezde. Klasična fabula o časti in maščevanju, polna nihilističnih antijunakov, bojevniških princes in brhkih kurtizan, nas vrača naravnost v zlato dobo wuxia žanra in izstreli v daljno prihodnost ponorelo inovativne 3D tehnologije.

režija Derek Yee, scenarij Hark Tsui, Derek Yee, Chun Tin Nam, fotografija Chan Wai Lin, Chan Chi Ying, montaža Hongyu Zu, glasba Peter Kam, igrajo Kenny Lin, Peter Ho, Yiyan Jiang, Mengjie Jiang, produkcija Hark Tsui (Film Unlimited, Bona Film Group), festivalska sekcija Sodobni

IMDb

Fotografije

Tretji mojster slovi kot najboljši mečevalec v vsej deželi. Ker pa se je naveličal prelivanja krvi, zaigra lastno smrt, se zateče k alkoholu, naseli v lokalni bordel, tam pa se zaljubi v mlado kurtizano. Tudi Yan sila spretno vihti meč, zato ga pogosto zamenjajo za Tretjega mojstra, on pa sanja le o tem, da bi se s svojim vzornikom in tekmecem pomeril v dvoboju. Mojstrova nekdanja zaročenka, ki jo je zapustil pred oltarjem, medtem snuje sladko maščevanje.

Hongkonški legendi Derek Yee in Hark Tsui predstavljata rimejk Shaw Brothers klasike Death Duel (1977), ki je režiserja Yeeja nekoč izstrelila med igralske zvezde. Klasična fabula o časti in maščevanju, polna nihilističnih antijunakov, bojevniških princes in brhkih kurtizan, nas vrača naravnost v zlato dobo wuxia žanra in izstreli v daljno prihodnost ponorelo inovativne 3D tehnologije.

»Mojster meča je strastno ljubezensko pismo najbolj kvintesenčnemu žanru kitajske kinematografije, a tudi drzno potiskanje mej njegovega vizualnega jezika. Pionirski, izkustven film, hkrati prežet z desetletji tradicije in mitologije, ki ju moramo, kot spozna naš junak, najprej sprejeti, če naj ju presežemo.«
– James Marsh, Screen Anarchy

»Nabito poln demonskih bojevnikov, zapeljivih priležnic in ponorelih akrobacij /…/ ta nostalgični poklon wuxia filmom, kitajskemu žanru magije in borilnih veščin, prepleta ljubezensko zgodbo in klanski boj z enako mero prismuknjenosti in duše. /…/ Tretji mojster je resda malce dolgočasen tip, toda g. Yee ga obda s toliko nadrealističnimi pejsaži in duhovitimi akcijskimi sekvencami – kombinacijo računalnikov, žic in gibkih vretenc –, da tega ne boste niti opazili. Mengjie Jiang je prikupna in predrzna v vlogi prostitutke, ki z enakim poželenjem pogleduje za mečevalcem in mošnjo zlata. Peter Ho kot mojstrov rival pa prenaša težo usode in (dobesedno) lastnega nagrobnika hladno kot špricer in s kančkom norosti. Toda zaročenka Qiudi je tista, ki nosi vso težo shakespearjanskih emocij tega filma. ‘Vaše oči so kot dežna meglica,’ ji dahne občudovalec, ‘ovite so v kopreno gorja.’ Mar bi raje pazil na tisto kačo, ki se ji bo zdaj zdaj izvila iz prsi.«
– Jeannette Catsoulis, The New York Times

sreda, 18. 04. 2018

Filmski dvojček 3D: Pošast iz črne lagune + Mojster meča

Nocoj v okviru festivala Kurja polt: ob 20.45 uri čistokrvna »creature feature« klasika Pošast iz črne lagune 3D, ob 22.30 uri pa še Mojster meča 3D, klasična fabula o časti in maščevanju, ki nas vrača naravnost v zlato dobo wuxia žanra in izstreli v daljno prihodnost ponorelo inovativne 3D tehnologije. Projekcijama bo sledil Feature Your Creature Afterparty!

Feature Your Creature Afterparty!

Poživalite se z nami na petkovem večernem balu in prebudite svojo spečo pošast. Naj bo Manimal ali She-beast, vremenska ujma, flora ali favna, živalski vzorec, rastlinski dodatek ali čisto prava maska … Interpretacijo prepuščamo vaši domišljiji. Ker boste večerni projekciji festivala gledali skozi 3D očala, le preudarno izberite svojo opravo. Po koncu 3D dvojčka Pošast iz črne lagune + Mojster meča se obeta tekmovanje! Dress code: Ko narava podivja!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinodvorišče / Prestavljeno v Dvorano

Pariz, 13. okrožje Les Olympiades

Jacques Audiard

četrtek, 07. 07. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Jacquesa Audiarda (Prerok, Rja in kost) je zgodba o ljubezni, seksu in prijateljstvu v času družabnih omrežij.

Sončni zaton Sundown

Michel Franco

petek, 08. 07. 2022 / 19:00 / Dvorana

Večkrat nagrajeni režiser Michel Franco, znan po pronicljivih in provokativnih študijah posameznikov in družb pod pritiskom, spremlja Tima Rotha na eksistencialnem popotovanju pod žgočim mehiškim soncem.

Francoska zveza The French Connection

William Friedkin

petek, 08. 07. 2022 / 21:30 / Kinodvorišče

Prižgali so kamere, vžgali avto in speljali. Na polno. In Hickman je potem 26 ulic predrvel s hitrostjo 145 kilometrov na uro – divjal je skozi rdeče luči, pritiskal pedale, zaviral in zavijal, norel skozi promet, brez dovoljenj, brez zaščite, smrtno nevarno. Tega ne bi nikoli odobril noben studio. “Ogrozil sem življenja ljudi,” pravi Friedkin. Toda s tem je pokazal obsedenost, kakršno v Francoski zvezi izkazuje Popeye. In kakršno v Melvillovem Moby-Dicku izkazuje kapitan Ahab. In kakršno v Conradovem Srcu teme izkazuje polkovnik Kurtz. Brez te obsedenosti ni umetnosti.