Danes je blagajna odprta od 16:30 do 20:30 (odprto še 01:06, tel: 01 239 22 17).
Kinobalon:

Moje počitnice Moje počitnice

Aleš Ferenc / Slovenija / 2009 / 61 min / slovenščina / 9+

Na sporedu 13. in 14. avgusta 2011

režija Aleš Ferenc, scenarij Aleš Ferenc, fotografija Alen Kramar, montaža Alen Kramar, glasba Alen Kramar, producent Aleš Ferenc, koproducent Janez Marinšek, produkcija Filmsko društvo NINA film, igrajo Tadej Demšar, Kaja Marinšek, Neža Avbelj, Nina Žvanut, Tjaša Grdadolnik,  Anže Plestenjak, Anže Pestotnik, David Borštnar, Sabina Doblekar, Mojca Avbelj, Julija Ferenc, Zala Ferenc, Špela Zakrajšek, zahvala družina Demšar in družina Grdadolnik

festivali, nagrade Festival slovenskega filma Portorož 2009.

zgodba
Tadej je zasanjan najstnik, fotograf, ki išče zanimive trenutke in doživetja. Nekoliko naveličan vsakdana se odpravi s fotoaparatom v gore. Spozna mlado Kajo, ki preživlja dopust skupaj s starši. Pohajkujeta po naselju, se nekoliko navežeta drug na drugega in sta pravzaprav par. Ko se za Kajo počitnice končajo, se Tadej odpravi v gorsko dolino na lov za lepimi posnetki. Zgodi se mu nenavadna nesreča. Čeprav le streljaj od ljudi in vrveža ugotovi, da mu verjetno ni pomoči …

Snemanje je potekalo v neokrnjeni naravi Zgornjesavske doline in Male Pišnice ter v Ljubljani in Piranu.

predfilm
Prisank
Julija Ferenc, Slovenija, 2010, DVD, barvni, v slovenskem jeziku, 6 minut, produkcija Nina film

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

ponedeljek, 20. 03. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Črta La ligne

Ursula Meier

ponedeljek, 20. 03. 2023 / 20:30 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.

Blizu Close

Lukas Dhont

torek, 21. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.