Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:30 (odpre se čez 12:17).

Moje ležerno življenje Mein langsames Leben

Angela Schanelec / Nemčija / 2001 / 85 min / nemščina

Drama, v kateri režiserka mojstrsko ujame bežne trenutke sreče v vsakdanjem življenju ter jih vzporeja z grobostjo in žalostjo, ki sta sestavni del življenja vsakega posameznika.

scenarij Angela Schanelec, fotografija Reihold Vorschneider, zvok Jochen Hergersberg, Heino Herrenbrück, Andreas Ruft, montaža Bettina Böhler, Angela Schanelec, igrajo Ursina Lardi (Valerie), Andreas Patton (Thomas), Anne Tismer (Marie), Wolfgang Michael (Alexander), Sophie Aigner (Maria), Clara Enge (Clara), Nina Weniger (Sophie), producenta Florian Koerner von Gustorf, Michel Weber, produkcija Schramm Film

festivali, nagrade Viennale 2001, Pusan 2001, Solun 2001, Rotterdam 2002, Göteborg 2002

IMDb

Valerie je pisateljica v zgodnjih tridesetih. Pravkar se je preselila v Berlin, njena najboljša prijateljica Sophie pa se odpravlja na počitnice v Rim. Valerie se zaplete v ljubezensko razmerje s Thomasom, pravkar ločenim fotografom, ki sam skrbi za svojega štiriletnega sina. Valerie se počasi privaja na novo razmerje, naenkrat pa jo doleti popoln čustveni preobrat: izve, da je moral njen oče v bolnico in da je v smrtni nevarnosti …

»V filmu ni konflikta v klasičnem, dramskem pomenu. Zanimalo me je, kaj ti mladi ljudje počnejo s svojim življenjem. Gre za intimnost, običajnost, s katero se vsaka oseba spoprijema po svoje.« (Angela Schanelec)


Angela Schanelec
Rojena leta 1962 v kraju Aalen, Nemčija. Po študiju igre v Frankfurtu je kot igralka nastopala v številnih gledališčih, kot sta Thalia Theater v Hamburgu in Schaubühne v Berlinu. Leta 1990 se je vpisala na Akademijo za film in televizijo v Berlinu, kjer je za svoj diplomski film leta 1996 prejela nagrado nemških filmskih kritikov.

filmografija
1995 Das Glück meiner Schwester
1998 Plätze in Städten
2001 Mein langsames Leben (Moje ležerno življenje)
2004 Marseille
2007 Nachmittag (Afternoon)
2010 Orly

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dekliška druščina Girl Gang

Susanne Regina Meures

sobota, 10. 06. 2023 / 16:00 / Dvorana

Festivalski hit o influencerki Leo, ki ima danes milijon in pol sledilcev, je zgodba o dekletu, ki živi pravljične sanje, v katerih princa na belem konju zamenjajo spletni oboževalci.

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

sobota, 10. 06. 2023 / 18:45 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

sobota, 10. 06. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.