Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 12:02).

Moja mala nočna skrivnost Odin malen'kij nočnoj sekret

Natalja Meščaninova / Rusija / 2023 / 91 min / ruščina

Iskrena, uničujoče presunljiva najstniška drama razkriva tiho trpljenje in bolečino kot posledico brezbrižnosti bližnjih, ki si zatiskajo oči pred spolno zlorabo.

igrajo Taisja Kalinina (Mira), Stepan Devonin, Elena Plaksina, Uljana Vaskovič, Oleg Savostjuk, Elizaveeta Zaporožets, Daniil Kiselev, Alina Jukhnevič

 

festivali, nagrade Rotterdam 2023

Štirinajstletna Mira hrepeni po ljubezni in varnosti. Čeprav odrašča v navidez srečni družini z mamo, očimom, mlajšo sestro in mačko, je njeno življenje zaznamovano z mračno skrivnostjo. Bliža se novo leto in s svojo najboljšo, dve leti starejšo prijateljico Lero se želi odpraviti na silvestrsko zabavo. Starši nad to idejo niso preveč navdušeni, a ko ji uspe dobiti dovoljenje, se zdi, da je pred njo še ena najstniško brezskrbna noč v opoju pijače, spoznavanja novih prijateljev, mladostniške razigranosti in prve zaljubljenosti. A za Miro to žal ne velja …

»Meščaninova bridko ponazori, kako je živeti s strašno skrivnostjo v prsih, se opotekati pod težo tega bremena, jo trpeti v tišini in sramu: velika neizrečenost, ki prežame vsako medčloveško izmenjavo, samopodobo in upanje v zvezi z drugim. Film prikazuje dekličina najstniška leta kot nemogoč preizkus, ob čemer Mira hrepeni po pobegu v odraslost ali vrnitvi v izgubljeno otroštvo.« (Cristina Álvarez López, Mednarodni filmski festival Rotterdam)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!