Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 47 minut, tel: 01 239 22 17).

Moja mala nočna skrivnost Odin malen'kij nočnoj sekret

Natalja Meščaninova / Rusija / 2023 / 91 min / ruščina

Iskrena, uničujoče presunljiva najstniška drama razkriva tiho trpljenje in bolečino kot posledico brezbrižnosti bližnjih, ki si zatiskajo oči pred spolno zlorabo.

igrajo Taisja Kalinina (Mira), Stepan Devonin, Elena Plaksina, Uljana Vaskovič, Oleg Savostjuk, Elizaveeta Zaporožets, Daniil Kiselev, Alina Jukhnevič

 

festivali, nagrade Rotterdam 2023

Štirinajstletna Mira hrepeni po ljubezni in varnosti. Čeprav odrašča v navidez srečni družini z mamo, očimom, mlajšo sestro in mačko, je njeno življenje zaznamovano z mračno skrivnostjo. Bliža se novo leto in s svojo najboljšo, dve leti starejšo prijateljico Lero se želi odpraviti na silvestrsko zabavo. Starši nad to idejo niso preveč navdušeni, a ko ji uspe dobiti dovoljenje, se zdi, da je pred njo še ena najstniško brezskrbna noč v opoju pijače, spoznavanja novih prijateljev, mladostniške razigranosti in prve zaljubljenosti. A za Miro to žal ne velja …

»Meščaninova bridko ponazori, kako je živeti s strašno skrivnostjo v prsih, se opotekati pod težo tega bremena, jo trpeti v tišini in sramu: velika neizrečenost, ki prežame vsako medčloveško izmenjavo, samopodobo in upanje v zvezi z drugim. Film prikazuje dekličina najstniška leta kot nemogoč preizkus, ob čemer Mira hrepeni po pobegu v odraslost ali vrnitvi v izgubljeno otroštvo.« (Cristina Álvarez López, Mednarodni filmski festival Rotterdam)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nadomestna projekcija

Ingeborg Bachmann: potovanje v puščavo Ingeborg Bachmann – Reise in die Wüste

Margarethe von Trotta

sreda, 24. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Film o burnem razmerju med Ingeborg Bachmann, eno največjih nemško pišočih pesnic 20. stoletja, in slavnim dramatikom Maxom Frischem; zgodba o ženski in njeni neustavljivi želji po svobodi – tako v karieri kot v ljubezni.

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

sreda, 24. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.

Zadnjič

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 25. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.