Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Mogočnež Il divo

Paolo Sorrentino / Italija, Francija / 2008 / 110 min / angleščina

V Cannesu nagrajeni portret ene najbolj kompleksnih in dvoumnih osebnosti povojne Italije, večkratnega predsednika vlade Giulia Andreottija.

V Rimu ob jutranji zori, ko vse miruje, nekdo le ne spi. To je Giulio Andreotti. Ne spi, ker mora delati, pisati knjige in navsezadnje moliti. Miren, dvomljiv, skrivnosten, Andreotti je v Italiji že več kot štiri desetletja sinonim za moč. Spremljamo ga v njegovem sedemdesetem letu starosti, ko je opremljen z božjimi atributi – nikogar se ne boji in niti ne ve, kaj strah je, vidi ga lahko le na obrazih svojih sogovornikov. Njegovo zadovoljstvo je neotipljivo, to je moč v simbiozi, s katero živi in je vedno neomajna. Volilne bitke, teroristični pokoli in razvpite obtožbe ga obidejo in na njem ne pustijo nobenega sledu, vse dokler mu najmočnejša protisila v državi, mafija, ne napove vojne.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.