Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Moč Mot

Mátyás Prikler / Slovaška, Madžarska, Češka / 2023 / 88 min / madžarščina, slovaščina, češčina, angleščina

Z resničnimi dogodki navdihnjen politični triler razgalja moč in zlonamerno naravo oblasti, katere edini cilj je samoohranitev.

igrajo Szabolcs Hajdu (Steiner), Jan Kačer (minister Berger), Mihály Kormos, Attila Mokos (Péter), Éva Bandor (Mária), Mária Zaujecová (Éva), Lucia Kašová (novinarka), Ingrid Timková (premierka), Roman Polák (šef), Miroslav Krobot (kapitan Moravek), István Olasz (Nagy), Jana Olhová (ministrova žena)

festivali, nagrade Rotterdam 2023

Med neuradnim lovom nekje na meji med srednjeevropskima državama je po nesreči ubit osemnajstletnik. Ker so dogodku prisostvovali tudi politiki, med njimi minister Berger, moralna avtoriteta in spoštovan borec za zaščito naravnih virov, ki se poteguje za mesto v komisiji za reševanje problema s pomanjkanjem vode v Evropi, želi oblast vse skupaj pomesti pod preprogo. Obveščevalna služba prepriča bolnega odvetnika Steinerja, da se kot posrednik vključi v primer, kar ga sooči z različnimi interesi in moralnimi dilemami.

»Ko sva s prijateljem, scenaristom Markom Leščákom, načela pogovor o novem filmu, sem nenehno ponavljal, da je moč najbolj zanimiva tema na svetu. Zgodbo sva zasnovala pozneje. Pri filmu me najbolj zanima dilema, ali je smiselno ‘pod preprogo pomesti’ manjšo katastrofo, da bi preprečili večjo.« (Mátyás Prikler)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«