Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Mladost Etsuko Kamiya Kamiya Etsuko no seishun

Kuroki Kazuo / Japonska / 2006 / 111 min / japonščina

  Otvoritveni film Tedna sodobnega japonskega filmaVstop prost!

, režija Kazuo Kuroki, scenarij Kazuo Kuroki, Hideki Yamada, po drami Masataka Matsuda, fotografija Koichi Kawakami, montaža Yoshiyuki Okuhara, glasba Teizo Matsumura, produkcija Bandai Visual, Ad-Gear, TV Asahi, Waco, Pal Entertainments, producenti Kazumi Kawashiro, Morimichi Matsubara, Keiji Kameyama, Hisaaki Tai, Wataru Suzuki, igrajo Tomoyo Harada, Masatoshi Nagase, Shunsuke Masaoka, Kaoru Kobayashi, Manami Honjo

IMDb

Kagoshima, največje mesto na skrajnem jugu Japonske. Na strehi bolnišnice se ostareli par spominja češnje, ki je nekoč rasla na vrtu njune hiše. Ta spomin sproži vrsto drugih. Obujati začneta spomine na vojno in se sprašujeta, kaj se je takrat zares dogajalo in zakaj je bilo prav njima namenjeno, da preživita. Pred nami tako oživi Kagoshima na pomlad leta 1945, ko se je Japonska še z zadnjimi napori obupano trudila izogniti porazu v drugi svetovni vojni, ki je že povsem izčrpala lokalno prebivalstvo.

Tenkočutna melodrama, zadnji film veterana Kazua Kurokija, dokončan tik pred njegovo smrtjo leta 2006, predstavlja neformalni zaključek njegove serije filmov o posledicah druge svetovne vojne in njenem vplivu na življenja običajnih ljudi, zlasti glede občutij krivde tistih, preživelih pred obličjem smrti, ki je na takšen ali drugačen način po nepotrebnem vzela toliko življenj.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«