Danes je blagajna odprta od 17:15 do 21:30 (za danes zaprto).

Mlada Belorusija Młoda Białoruś

Łukasz Ruciński, Patryk Szczepaniak / Poljska / 2022 / 53 min

V dokumentarcu spremljamo mladega beloruskega raperja, ki je bil prisiljen zapustiti domovino. Zatočišče je našel na Poljskem, kjer si zdaj skuša na novo zgraditi življenje. Dela v uredništvu kanala NEXTA, neodvisnega beloruskega medija, ki javno nasprotuje Lukašenkovemu režimu. Daleč od družine in z doživljenjsko prepovedjo vrnitve skuša svoje sanje uskladiti z bojem za svobodo domovine.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

četrtek, 20. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 20. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Kinodvorišče / Novo na sporedu

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 20. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.