Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 01:38, tel: 01 239 22 17).

Misija Mangart Mission Mt. Mangart

Chris Anthony / ZDA / 2021 / 70 min / angleščina

Junija 1945, tik po koncu druge svetovne vojne v Evropi, na Mangartskem sedlu nepričakovano izvedejo smučarsko tekmo med tam nastanjenimi ameriškimi vojaki. Dokumentarni film, za katerega je profesionalni smučar Chris Anthony raziskoval in ga snemal več kot šest let, pripoveduje skorajda pozabljeno zgodbo ameriške 10. gorske divizije z bogatim arhivskim gradivom in številnimi intervjuji.

festivali, nagrade Film je bil večkrat nagrajen. Med drugimi je leta 2021 prejel nagrado za najboljši dokumentarni film na Castellabate Film Festival in Florence Film Awards. 

iz prve roke
»Ko so prišli sem in našli te krpe snega na Mangartu, mislim, da je bila odločitev za tekmo predvsem izraz velike želje po miru, po svobodi. Za tekmo se je prijavilo 76 udeležencev, snežišče pa je bilo izredno težko in ozko, tako da je samo 25 tekmovalcev prečkalo ciljno črto. Še huje je bilo to, da niso imeli svoje opreme, ampak so jo zaplenili nemškim enotam, ko so jih zajeli pri Gardskem jezeru. Zmagovalec na tej tekmi je bil Walter Prager švicarskega rodu, ki je bil leta 1948 na Olimpijskih igrah v St. Moritzu vodja ameriške olimpijske alpske ekipe.«

V sodelovanju z Veleposlaništvom Združenih držav Amerike.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Jaz, kapitan Io capitano

Matteo Garrone

nedelja, 16. 06. 2024 / 19:00 / Dvorana

Film Mattea Garroneja (Gomorra) je homerska pravljica o popotovanju dveh najstnikov, ki se v iskanju boljšega življenja odpravita iz Dakarja v Italijo. Toda od uresničitve sanj ju ločijo labirint kontrolnih točk, grozote centrov za pridržanje, razgreta Sahara in prostrane vode Sredozemskega morja. Srebrni lev za najboljšo režijo in nagrada za najbolj obetavnega mladega igralca v Benetkah ter nominacija za oskarja v kategoriji najboljših mednarodnih celovečercev.

Štirje mali odrasli Neljä pientä aikuista

Selma Vilhunen

ponedeljek, 17. 06. 2024 / 16:20 / Dvorana

Ljubi in pusti ljubiti! Finska komična drama pripoveduje o paru srednjih let, ki se odloči vstopiti v zapleteni svet poliamorije. Nenavadna »zgodba o odraščanju« je na zadnjem Liffu prejela nagrado žirije Art kino mreže Slovenije.

Križana ljubimca Chikamatsu monogatari

Kenji Mizoguchi

ponedeljek, 17. 06. 2024 / 19:00 / Dvorana

V fevdalnem Kjotu trgovčevo ženo in vajenca zbližata gospodarjeva podlost in ljubosumje … Kenji Mizoguchi je zgodbo o usodni ljubezni priredil po lutkovni igri Chikamatsuja Monzaemona (1653–1725).