Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odpre se čez 12:06).

Mi smo meso Tenemos la carne

Emiliano Rocha Minter / Mehika, Francija / 2016 / 79 min / španščina

Emiliano Rocha Minter v svojem provokativnem, transgresivnem prvencu izgradi alegorično vizijo apokaliptične Mehike, nadrealistično fresko pekla, kjer se cedita krutost in sla.

igrajo Noé Hernández, Diego Gamaliel, María Evoli

IMDb

Sredi apokaliptičnega mesta živi mož, ki sanja o tem, da bi iz svojega doma napravil maternici podobno votlino. Dneve prebija ob destiliranju in uživanju domačega alkoholnega zvarka, dokler se nekega dne ne prikažeta Lucio in Fauna. Brat in sestra ga prosita, naj ju vzame pod streho, v zameno pa mu bosta pomagala zgraditi votlino. Med gradnjo ju Mariano posveča v svoja čudaška obredja, ki porajajo vse bolj nevarna spolna razmerja ter mračne in destruktivne vzgibe.

Emiliano Rocha Minter v svojem provokativnem, transgresivnem prvencu izgradi alegorično vizijo apokaliptične Mehike, nadrealistično fresko pekla, kjer se cedita krutost in sla.

»Predstavljajte si križanca med Luisom Buñuelom in Hieronymusom Boschem.«
– Jamie Graham, Total Film

»Mi smo meso mehiškega režiserja Emiliana Roche Minterja, jedek odgovor na Ljubezen Gasparja Noéja, je brutalna izkušnja, ki jo poganja razdiralna, kaotična energija. /…/ v transgresivni poemi se pripoved pretvarja v divjo in čudovito gostijo za čute. Skozi to barbarsko mašo nas vodi izjemni Noé Hernández v vlogi tisočletnega čarovnika, ki prekipeva od uničevalnega besa. /…/ To je film, ki je napravil takšen vtis na Alejandra Gonzáleza Iñárrituja in Carlosa Reygadasa, da sta njegovega režiserja oklicala za genija. Mi smo meso, ki je pretresel festivalske publike širom sveta, popelje drznega gledalca globoko v drobovje teme.«
– Simon Laperrière, Mednarodni filmski festival Fantasia v Montrealu

»Ekstremna mehiška fiesta incesta, kanibalizma in eksplicitne spolnosti /…/ čudovito blazen film.«
– Catherine Bray, Variety

»Umazan, nasilen, lepljiv, srčen (?), razsvetljen (??), intelektualen (???), ponorel, žaljiv, ubijalsko provokativen filmski izraz, ki ne bi mogel biti bolj neobrzdan. Toda Rocha Minter se požvižga na ‘politično korektnost’ in ve, da se nasprotniki ne bodo strinjali z njegovo vizijo. Film jim tudi ni namenjen. Mi smo meso je briljantno bizarna introspekcija o kulturi kot taki, četudi bodo nekateri v njem videli samo dva ‘otroka’, ki se naskakujeta kot pohotna zajca (ODPRI OČI, STARI!). Udobno se namestite, razprite svoje možgane in se pripravite na neverjeten mindfuck
– Matt Donato, We Got This Covered

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

sreda, 29. 03. 2023 / 16:30 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

sreda, 29. 03. 2023 / 17:45 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.

Črta La ligne

Ursula Meier

sreda, 29. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.