Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odprto še 05:35, tel: 01 239 22 17).

Mektoub, ljubezen moja Mektoub, My Love: Canto Uno

Abdellatif Kechiche / Francija, Italija / 2017 / 174 min / francoščina

Leto 1994. Mladi Amin se poleti iz Pariza vrne v domačo vasico na jugu Francije, da bi preživel počitnice z družino in prijatelji iz otroštva. V družbi bratranca Tonyja in najboljše prijateljice Ophélie preživlja dneve med lokalnimi bari, tunizijsko restavracijo svojih staršev ter plažami, polnimi deklet. Očaran nad ženskami, ki ga obkrožajo, le od daleč opazuje slasti poletja, medtem ko se njegov vročekrvni bratranec brez zadržkov predaja mesenim užitkom. A ko gre za ljubezen, ima zadnjo besedo vedno »mektoub«, kakor v arabščini pravijo usodi.

igrajo Shaïn Boumédine, Salim Kechiouche, Ophélie Bau, Hafsia Herzi, Lou Luttiau, Alexia Chardard, distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Benetke (nagrada italijanskih spletnih kritikov, nagrada za najboljšega direktorja produkcije v mednarodnem filmu). Najboljši francoski film leta po izboru Francoskega združenja filmskih in televizijskih kritikov. Nagrada lumière za najobetavnejšo igralko. Nominacija za nagrado cezar za najobetavnejšo igralko. LIFFe.

Fotografije

»Dolgo /…/ sem sanjal o tem, da bi našel lik in igralca, ki bi ga interpretiral, ter bi jima sledil skozi več filmov. /…/ V mislih sem imel – in še vedno imam – nekakšno filmsko ustreznico Človeški komediji. Seveda se nočem primerjati z Balzacom, a to bi bila nekakšna ‘moja človeška komedija’. /…/ Zelo mi je všeč ideja, da liku, ki na začetku ne pripada meni, vdahnem življenje. Potem pa si zamišljam, kaj vse bi se mu z leti lahko pripetilo. /…/ Ko sem srečal Shaïna Boumédina, ki naj bi odigral Amina, sem takoj pomislil na nadaljevanje. Kar nekaj nadaljevanj, pravzaprav. /…/ S Shaïnom v vlogi Amina bi rad posnel še kakšnih deset filmov. Liku nameravam slediti do njegovega petinštiridesetega leta.«
– Abdellatif Kechiche

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Drobižki 2 Minuscule - Les Mandibules du bout du monde

Hélène Giraud, Thomas Szabo

nedelja, 26. 05. 2019 / 14:45 / Dvorana

Pustolovščina v animiranem svetu žuželk.

1, 2, 3, Maček Muri! 1, 2, 3, Maček Muri!

Boris Dolenc, Jernej Žmitek

nedelja, 26. 05. 2019 / 15:15 / Mala dvorana

Tri epizode iz miniserije Muri o dobro poznanih junakih iz knjige Kajetana Koviča.

Zgodovina ljubezni Zgodovina ljubezni

Sonja Prosenc

nedelja, 26. 05. 2019 / 16:45 / Dvorana

Čuten, poetičen in vizualno razkošen film Sonje Prosenc, ki je navdušila že s prvencem Drevo, je svetovno premiero doživel v Karlovih Varih in si prislužil posebno omembo tamkajšnje žirije.